Ondřej Ruml zpestří páteční večer v kulturním domě Svět

Český Brod – V pátek 13. ledna v 19.00 hodin začíná v českobrodském kulturním domě Svět one man show Ondřeje Rumla. Všestranný muzikant a zpěvák si připravil vystoupení s krabičkou, při němž využívá efekt zvaný looper (smyčkovač), s jehož pomocí vytváří sám celé písně jenom svým hlasem. Zazní nejen písně z repertoáru Stinga, B. McFerrina, M. Horáčka a P. Hapky, ale také z vlastní tvorby.

Perly Balkánu trochu jinak přiblíží cestovatelská beseda

Úvaly – Perly Balkánu, Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu a Albánii, z trochu jiného úhlu poznáte v pátek 13. ledna od 19.00 hodin v sále domu s pečovatelskou službou. Cestovatelé Tomáš, Petra, Dominik a Viktorie Kalovi projeli několikrát Balkán terénním autem a svým posluchačům tak rozhodně nepředstaví hotely a letoviska. Zajímavé povídání přinese mimo jiné odpovědi na otázky, jaká jsou pravidla krevní pomsty či kde se vzalo 10 000 bunkrů.

Za vodné platí letos více

Skvrňov – Od počátku ledna si obyvatelé Skvrňova za vodu připlatí. Vodohospodáři totiž zvýšili cenu za metr krychlový. Nyní tak místní zaplatí 48,51 koruny.

Čekají je ještě dva hony

Bohumile/ Radlice – Právě dnes se uskuteční předposlední naplánovaná lovecká akce v honitbě Bohumile a Radlice. Naháňky mají za úkol snížit početní stavy černé zvěře. Akce začíná v 8.00 hodin, konec je naplánovaný na 15.00 hodin. Další lovecká akce se uskuteční ve čtvrtek 19. ledna.

Pohovoří o územním plánu

Kostelec n. Č. l. – Územní plán města je vlastně jediným bodem, který zastupitelé Kostelce nad Černými lesy proberou na svém zasedání. To je naplánované na středu 18. ledna od 18.00 hodin.