Aktuálně se zatepluje budova 5. základní školy, pracuje se na fasádě 2. základní školy, začíná rekonstrukce střechy na Mateřské škole Bachmačská. „Bude vyměněna celá střecha na přístavbě, tedy plochá střecha," upřesnil místostarosta Michael Kašpar.

Co nevidět budou dokončeny venkovní plochy 
v areálu Základní školy Bezručova. Zbývat bude do příštích let rekonstrukce tamní jídelny a kuchyně, kde se vaří pro 1. a 7. ZŠ i pro gymnázium. „Je to vlastně nejvytíženější jídelna a již poměrně zastaralá," podotkl Michael Kašpar.

Město nyní vysoutěžilo dodavatele prací na zastřešení venkovního vchodu Základní školy Lipanská. Vybraná firma jej provede zhruba za 320 tisíc bez daně. „Bude to vypadat podobně jako vchod u 7. ZŠ," pospal místostarosta.

Všechny úpravy na školních budovách a areálech by měly být hotové do konce srpna, jediné, co se bude nejspíš dodělávat ještě v září, je výměna vytápění a skleněných podhledů a zaizolování střechy na malé tělocvičně gymnázia. „Nemělo by to tolik vadit, v září chodí studenti na tělesnou výchovu ještě ven," dodal Michael Kašpar.

Celkem půjde do rekonstrukcí ve školách o letošních prázdninách zhruba 
10 milionů korun.