Stále populárnější jsou ale i koupaliště přírodní, kde si mohou hosté odpočinout na březích vodních ploch a při tom se kochat okolními lesy. Nabízíme 11 tipů na pohodové koupání.

Berounsko - Jez v Hýskově

Berounka je velmi oblíbeným místem ke koupání. Největší nával lidí je u jezu v Hýskově. Zde mají lidé k dispozici stánek s občerstvením i menší travnatou pláž, která je během léta pravidelně udržovaná. Kousek od pláže je obchod i stánek se zmrzlinou. Vstup zdarma.

Kutnohorsko - Koupaliště Uhlířské Janovice

Vodní nádrž se nachází 20 kilometrů od Kutné Hory. Vstup na travnatou pláž je zcela volný. V blízkosti vodní plochy je k dispozici kiosek se základním občerstvením. Lidé mohou ale navštívit i některou z restaurací v Uhlířských Janovicích.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Hasiči ze Zibohlav hostí další kolo hasičské ligy

Kutnohorsko - Koupaliště Zbýšov

V kempu na břehu rybníka ve Zbýšově kromě možnosti koupání lze také možné využít nabídky volnočasových aktivit. K zapůjčení jsou zde pálky na stolní tenis či badminton. K dispozici jsou i společenské hry či volejbalová síť. Vstup je volný, parkovné za auto je 30 korun, za obytný přívěs 60 korun.

Kolínsko - Pískovna Sandberk

Přírodní koupaliště s travnatou pláží leží nedaleko Kolína. Sídlí u něj také Klub vodních sportů. Ten nabízí ubytování, sportovní vyžití na vodě i na souši a občerstvení. Vstup je zdarma. Lidé se zde mohou koupat a opalovat. Okolí vybízí k procházkám a cyklovýletům.

Benešovsko - Rybník Valcha u Čechtic

Rybník Valcha nabízí vyžití milovníkům koupání, lodiček i rybolovu. Má 10,5 hektarů s průměrnou hloubkou 2 až 3 metry. Návštěvníci zde mohou využít parkoviště, bufet, sociální zařízení a je zde i místo pro karavany či stany. Za parkování zaplatí 5 korun, a za vstup do areálu taktéž 5 korun.

Rakovnicko - Srbeč

Požární nádrž v centru obce Srbeč má betonové dno a travnaté upravené okolí. Koupaliště je k dispozici plavcům i neplavcům. Nádrž je v oploceném areálu se zázemím, které je ale nyní mimo provoz a vstupné se neplatí. Vstup je na vlastní nebezpečí. Pár metrů v sousedství je restaurace s cukrárnou.

Děti se na trase setkaly se zástupci jednotlivých měsíců.
OBRAZEM: Kalendářním rokem prošli během jednoho dne

Kladensko - Bílichov

Lesní bílichovský rybník se nachází v chatové oblasti na severu okresu na pomezí Kladenska a Lounska. Je to přírodní nádrž vhodná ke koupání i rybolovu. Lesy v přírodním parku Džbán lákají k vycházkám i houbaření. Bílichovské údolí je národní přírodní památkou. Roste zde mimo jiné vzácná kýchavice černá.

Příbramsko - Nový Rybník

Areál Nový Rybník se nachází na jihovýchodě města Příbrami u silnice vedoucí na Milín a Strakonice. V areálu je přírodní koupaliště s upravovaným břehem. V současné době se areál opravuje a přibyla tu spousta prvků, které potěší hlavně děti. Rybník sice ještě není plný vody, ale už se v něm dá koupat.

Mladoboleslavsko - Mnichovo Hradiště

Travnatou pláž přímo u Jizery nabízí plavcům Mnichovo Hradiště. Voda je zde chladnější. Návštěvníkům jsou k dispozici převlékárny a mobilní toalety. Na pláži jsou nově instalovány stoly s lavičkami, je zde i veřejný gril. Součástí areálu jsou i dřevěná mola a pískoviště pro děti. Vstup je zdarma.

Nymbursko - Jezero Poděbrady

Koupaliště nabízí svým návštěvníkům kemp, sportoviště, tři pláže a několik gastronomických zařízení. V areálu je možné si půjčit lodičku, slunečníky i další věci. Vstupné na koupaliště je za dospělého 50 korun na den, za dítě 30 korun. Rodina s dvěma dětmi zaplatí zvýhodněnou vstupenku za 90 korun.

Mělnicko - Autokemp Mšeno

Autokemp SK Mšeno se nachází ve sportovním areálu v městečku, které je výchozí branou do CHKO Kokořínsko. Sociální zařízení je nově zrekonstruované a je v ceně ubytování. V soutěží o kemp roku se autokemp Mšeno pravidelně umísťuje v republikové TOP 50 a jako druhý ve Středočeském kraji.

Ilustrační fotografie.
Kultura na Kolínsku. Kam vyrazíte?