Projekt obnovy městského parku a okolí Mlýnského náhonu v Pečkách bude podle Milana Urbana rozdělený na dvě části, a to severní a jižní. Dělící hranicí bude železniční trať.
Ještě předtím než dojde k vlastní realizaci rozsáhlého projektu vedení města absolvuje konzultační schůzky s odbornou veřejností.

Město nechce projekt financovat pouze ze své kasy. „Finanční zajištění tohoto náročného projektu bude podpořené podáním žádosti o dotaci,“ řekl Milan Urban.

Ten také dodal, že o smysluplnosti projektu je přesvědčený. „Park je stále krásným odpočinkovým místem nejen pro naše občany, ale i pro návštěvníky města,“ vysvětlil.

„Vítám revitalizaci parku, ale rozhodně by na prvním místě měly být například chodník,“ myslí si Jana Zachová, která v Pečkách žije. Podle jejích slov je mnoho chodníků v různých částech města v tak špatném stavu, že reálně hrozí zlomení nohy například i v botaskách.

Ilustrační foto
Tipy na akce a výlety. Chystáte se někam vyrazit?

Obnova parku přijde jako dobrý nápad také Pavlovi Kozákovi. „Jestli chtějí v rámci revitalizace vyřešit parkování aut při zápasech, tak je to jedině dobře. Vždycky s tím byla potíž,“ dodal.

Plánované změny se líbí také Nikole Vrátné. „S ohledem na minulost však doufám, že budou zajištěná nějaká opatření proti odhazování injekčních stříkaček. A vůbec, že bude zabezpečený dohled nad čistotou lesoparku,“ dodala.

Modernizace parků na Kolínsku.Zdroj: Deník

Kliknutím infografiku zvětšíte.

O revitalizaci parku hovoří také v Plaňanech. Tam však nechtějí revitalizovat lesopark ani okolí fotbalového hřiště, nýbrž okolí školy. Vedení městyse se již podařilo vybudovat nové volnočasové hřiště a v úpravách školní zahrady a pravděpodobně i přilehlého parčíku budou pokračovat. „Mělo by to tu být modernější a hezčí, když se podíváme kolem, je vidět, že jsme teprve v začátcích,“ podotkl starosta Plaňan Martin S. Charvát. Plaňanští mají v plánu vybudovat altán pro výuku v přírodě a uvažují také nad workoutovým hřištěm. Není však prý jasné, zda se vše vejde přímo na školní zahradu, je možné, že bude nutné využít protější park.

Na školní zahradě by měla vzniknout také nová parkovací místa. V současné době totiž učitelé nemají kde parkovat. Na revitalizaci zeleně se chystají také v sousední Radimi, kde v nedávné době došlo k opravě zdejšího kostelíčku a nyní by vedení obce rádo zvelebilo také prostor v jeho okolí.

Ilustrační fotografie.
Mladík spadl z balkónu, přiletěl vrtulník