Tedy, že budou vytahovat „utopence" z místního rybníku, to předpokládali snad všichni, co na akci dorazili. Také proto nejspíše všichni odcházeli od pódia k břehům rybníka.

Ten, kdo však odešel od pódia, udělal chybu. Poříční policie totiž vytahovala „utopence" přímo tady. Nešlo však o žádnou osobu, ba ani figurínu. Každý si nejprve mohl poslechnout, co všechno poříční policie dělá a jaká je náplň práce, pokud se nic neděje. Lidé se také dozvěděli, jaké to je, když je potápěč pod vodou, kde nic nevidí. Dnes tak všichni hosté polepského posvícení vědí, že potápěč poříční policie pracuje rukama.

Po krátkém rozhovoru došlo tedy na samotnou ukázku. Kdo čekal opravdovou profesionální práci, byl možná zklamaný. Od pořadatelů a poříční policie šlo totiž o vtip. Utopenec se skrýval v nakládací sklenici a šlo o obyčejný špekáček. Jeho vytažení tedy nebylo nikterak složité.

Ještě několik minut po celé akci však u břehů rybníků bylo slyšet návštěvníky, kteří se sháněli po potápěčích a ukázce. Jiným už bylo jasné, že v místním blátivém rybníce určitě žádná ukázka nebude.

Děti si užívaly

Za to děti si na rybníce užily. Na místě totiž byli Vodní skauti Poutníci z Kolína. Ti na svých pramicích vozily všechny zájemce z řad těch nejmenších. Kdo měl zájem, mohl si tak zkusit, jaké to je být vodákem, případně se i přihlásit a stát se jedním z nich.

Velký úspěch měly také Anežka Straková a Jana Malinská se svými psími miláčky. Dámy předváděly dogdancing a freestyle. Diváci tak dvakrát byly svědky neuvěřitelných tanečků psů a zároveň také toho, když si pes hraje s létajícími talíři.

V pauzách mezi programy si děti mohly užívat také pouťových atrakcí nebo si nechat na obličej namalovat nějaký obrázek. Na jednom ze stanovišť mohly také ony samy malovat. Připravená pro ně byla také vodnický pohádka. Svůj um v Polepech předvedli také tanečníci ze skupiny Endorlino Kolín. Ti ukázali hip hopové vystoupení. Hlavně ženy nadchla gymnastická show Flying Boys.

Večer byl zejména o hudebním programu. Vystoupil Josef IX. s Gábinou Goldovou a poté už místní bavila skupina Trampoty.

Takřka na závěr zatancovala pro diváky pánská taneční skupina Rasputin z Kolína a nechyběl ani slavnostní ohňostroj.