Na výrobě děti spolu se svými učiteli zejména z prvního stupně pracovaly víc než měsíc. Ovšem nejprve se samozřejmě muselo ve škole nastřádat potřebné množství materiálu, tedy vyfouknutých vajíček.

„Vajíčka se k nám postupně dostávala od rodičů už od začátku února," popsala učitelka Marie Procházková.
Všechna vajíčka jsou letos zbrusu nová, ta z loňska poničilo počasí. Žáci si dali vskutku záležet, vyrobili kolem tisíc kraslic. „Tak velkou nadílku jsme opravdu dlouho neměli," dodala Marie Procházková.

Po ozdobení dvou stromů kraslicovníků ještě asi 200 vajíček zbylo, ale rozhodně žádné nepřišlo nazmar. Zkrášlila prostředí ve škole a další si děti odnesly domů na velikonoční stůl.

Letos se výzdoba stromů kraslicovníků rozšířila o zalaminovaná vajíčka, kreslená a keramická. Poslední jmenovaná jsou k vidění hlavně na výstavce ve škole, protože přece jen v případě pádu skořápka nikoho nezraní, ale keramická by mohla. Jistota je jistota.

A že vajíčka malovala ve škole jen děvčata? Kdepak, pracovaly na nich celé třídy včetně chlapů. Škola na výrobu velikonočních ozdob získala od města finanční podporu, kterou použila na nákup materiálu.