„Dneska je to masakr, tohle už mě moc nebaví, tolik lidí není na mě, začínám se tu dusit," vyznala se jedna z návštěvnic, která se představila jako Jana.

Náladu v úvodu navnadilo Duo Melodic 2 tvořené houslistou Jaromírem Pitelnou a hráčem na klávesy Milanem Staškem a příjemnými, Pitelnou zpívanými písničkami. Svoji premiéru si na Ulici odbyl bubenický soubor Dream Drun By Susha vedený učitelem na bicí z kolínské základní umělecké školy Jaroslavem Suchánkem a doplněný saxofonistkou Marcelou Mádlíkovou, známou z mnoha kolínských orchestrů. Společně roztleskali do rytmu většinu přítomných a v případě hitu Live is Life i rozezpívali.

To už se do rytmu hýbal i následující soubor La Danza, představující s úspěchem tanec zumba především malým návštěvníkům, nejdéle pak bavila zahraničními rockovými hity japonská zpěvačka a kytaristka Keiko Yamamoto.

Nechyběly už tradiční atrakce v podobě antikvariátu Farní charity Kolín a textilního bazaru Kostlivci ve skříni, zábava pro děti v režii Domu dětí a mládeže v Kolíně a nově také Městské policie Kolín, své brány otevřel nejen chrám svatého Bartoloměje, ale i přilehlý parkán, vlastním nákladem vydané knihy pro děti i dospělé představovala kolínská básnířka Jitka Nováková a samozřejmě příchozí vystavovali fotografie, tentokrát s tématem Moje prázdniny. Fotograf Josef Čáslava pak okomentoval několik z těch, které společně s ostatními organizátory vybral, coby nejlepší označil černobílý snímek muže a dítěte kráčející letní přírodou od autorky Lucie Vaňkové, která se však nepřihlásila. Poslední ulice se bude konat 16. září, o týden dříve stejný tým organizátorů připraví program slavnostního otevření zrekonstruované kolínské vodárny v historickém duchu.