V našem předchozím rozhovoru jste se zmínil, že bude zajímavé sledovat výsledky prvního kola. Předpověděl jste, že by podle tradice mohly zvítězit silné osobnosti, jako Zeman nebo Schwarzenberg, což se stalo. Troufáte si odhadnout, kdo by mohl vyhrát ve druhém kole? Souhlasíte se názorem bookmakerů, kteří dávají větší šanci Schwarzenbergovi?

Jsem rád, že druhé kolo bude soubojem nejen silných osobností, ale i jasných postojů a názorů. Dnes bych vsadil na vítězství ministra Schwarzenberga i já, ale jasným favoritem být nemusí. Miloš zeman je totiž politik s obrovskou výdrží a pracovitostí.

Volební účast na Kolínsku přesáhla 63 procent, což se vůbec nedá srovnávat s krajskými nebo komunálními volbami, lidé šli k urnám i přes třeskutý mráz. Myslíte si, že za to může atraktivnost volby prezidenta, nebo se lidé najednou začali zajímat o politiku?

Ano, jak jsem zmínil v našem minulém rozhovoru, lidé chtějí ovlivnit politiku a mít pocit, že mohou rozhodovat o podstatných personálních otázkách. Jsem přesvědčen, že kdyby se volby konaly v červnu, volební účast by byla ještě vyšší.

Co se týká Kolínska, tak kromě Českého Brodu a Kostelce nad Černými lesy všude zvítězil Miloš Zeman. Čím to je? Může za to i vazba k regionu, že se tu Miloš Zeman narodil? Nebo si ho lidé pamatují, že se v politice pohyboval?

V Kolíně je stále hodně lidí, kteří Miloše Zemana nejen pamatují, ale také s ním pracovali, nebo je třeba učila maminka pana Zemana. Fakt, že rodiště dalo jednomu z kandidátů tolik hlasů, znamená, že jde o kandidáta, který se nemusí za svůj život stydět a je uznávaným politickým lídrem.