Nejedná se však o jeho první problém se zákonem. „Muž prodával pervitin i přesto, že byl v minulosti již za stejný čin odsouzen," řekla Věra Žídková, mluvčí kolínských policistů. Muž může skončit ve vězení až na deset dlouhých let.

Policisté se v rámci akce Bezpečný Kolín také zaměřili na kontroly ubytoven a barů v Kolíně. Celkem tak podle policejní mluvčí zkontrolovali 91 občanů. „Jednalo se o tři ubytovny a dva bary, přítomen byl i psovod se psem na vyhledávání drog," řekla Věra Žídková. Kromě toho byl u kontroly přítomen živnostenský a celní úřad a hasiči. Výsledek? „Odhalili jsme dvě přestupková jednání, na jednom místě jsme našli marihuanu," uvedla policejní mluvčí.

Zvláštní opatření policisté provedli vzhledem ke sportovním utkáním. Konkrétně podle slov Věry Žídkové monitorovali chování fanoušků při hokejovém klání. „Spolupracovali jsme také s pořádkovou jednotkou a městskou policií," vysvětlila. Policejní akce se odehrály v rámci akce Bezpečný Kolín. Ta má být odpovědí na špatnou bezpečnostní situaci ve městě. Jedná se o součinnost radnice, policie a strážníků. Vedení města a policie již dříve avizovali, že by tak mělo dojít k lepšímu pokrytí Kolína bezpečnostními složkami.

Se začátkem nového roku odstartoval zvláštní policejní tým, který se zabývá odhalováním, objasňováním a vyšetřováním všech druhů trestných činů na území Kolína.

„Za cíl si klade zejména zvýšit úspěšnost policie při potírání trestné činnosti, přičemž úspěšnost je vyjádřena mírou objasněnosti jednotlivých segmentů kriminality," řekla Věra Žídková, mluvčí kolínských policistů.

Přestože podle Věry Žídkové dosavadní statistická data vzhledem ke krátkému hodnocenému období nelze přeceňovat, výsledky vypadají více než slibně. „V období od 1. ledna 2014 bylo objasněno 72 trestných činů, což je o 39 více než za stejné období roku 2013. Objasněnost činí 30,9%, naproti tomu v loňském roce byla objasněnost na úrovni 12,04%!" řekla.