Pár minut po půl osmé a tradičním entrée mažoretek Srdíčko Jarmily Pavlíčkové se šerpami a vlajkami v barvách Kolína jej zahájil starosta města Vít Rakušan, pak už vše běželo podle připraveného scénáře.

Ve velkém sále vyhrávala kapela Joy of Moonrise s tváří tohoto plesu, zpěvačkou Janou Bechyňovou. „Od příštího roku se vrátím zase ke kapele Paragraf 202," upozornila vokalistka.

Komorní sál tentokrát patřil country v podání červenopečeckých Trampot, před salónky tradičně vyhrávalo nestárnoucí Combo 2. „Chtěli jsme si někde opravdu zatancovat a ne se pohybovat mezi klátícími se opilci, nic odpovídajícího jsme nenašli ani v Praze a protože váš ples se koná už po pětadvacáté, rozhodli jsme se přijet sem. A rozhodně nelitujeme, jsme doslova nadšeni, a to hlavně muzikanty z Comba," líčil manželský pár, který dorazil až od Sedlčan.

Radost měl i mladý pár, který vyhrál hlavní cenu v tradičně bohaté tombole, a to skútr darovaný místní automobilkou.

Program plesu ozvláštnily kolínské pohybové skupiny, CrossDance vedený Naďou Eretovou a Vladimírem Vidnerem a Dance Club Inferno pod taktovkou Olgy Žákové, obě trénující přímo ve společenském domě, a Taneční klub Modroočko Jolany Burešové. V úvodu na notu společenských tanců naladil Taneční klub Bohuslava Matiáše při kolínském domě dětí a mládeže s choreografkou Romanou Podhrázskou.

Po půlnoci pak hlavní pódium patřilo Josefu Aloisi Náhlovskému, který se tentokrát více než v úloze komika představil jako kytarista a zpěvák své kapely Kozí bobky, která až do třetí hodiny ranní bavila fanoušky světových, především rockových hitů s dost často českými vtipnými texty.