Muž měl krvavé poranění na ruce a na podněty nereagoval. Na místo byla přivolána městská policie a záchranná služba, lékař muže vyšetřil a ve stavu značné opilosti nechal převézt na záchytku.

Další muž, který to trochu přehnal s alkoholem, se uvelebil v chodbičce u toalet v obchodním centru v Rorejcově ulici. Přivolaným městským strážníkům si muž stěžoval na bolest v oblasti břicha, byla proto opět přivolána záchranka, která si opilého muže převzala do péče.

Na městské strážníky se obrátili také pracovníci recepce kolínské nemocnice. Uvedli, že se zde povaluje bezdomovec a nechce místo opustit. „Po příjezdu na místo strážníci zjistili místního problémového bezdomovce, který byl z tohoto prostoru vykázán," popsala mluvčí strážníků Helena Honkiszová.

Netrvalo dlouho a a telefon od zaměstnanců nemocnice se ozval znovu. Tentokrát si jiný bezdomovec ustlal v prvním patře na lavičkách pro pacienty. Že lavičky od jeho bot nevypadaly zrovna čistě, asi není třeba dodávat. Tentokrát se jednalo o ho bezdomovce ze Slovenska, který byl po dořešení přestupku a po uklizení znečistěného místa taktéž z místa strážníky vykázán.