Českobrodští předávali ocenění Osobnost roku 2016. Ceny byly uděleny ve třech kategoriích a celkově bylo ověnčeno osm lidí z různých sfér zaměření.

V kategorii výrazný úspěch jednotlivce byl oceněn Jan Hába. Ten se zúčastnil cyklistického závodu 1000 Miles Adventure, kdy za 11 dní ujel 1680 kilometrů. Další oceněnou byla Lenka Cibulková. Ta cenu získala za výhru na Mistrovství České republiky v singlu, ve dvojicích i ve trojicích v nohejbalu. Jako třetí byla dekorována Eva Babicová za zisk titulu Mistr sportu na základě podaných sportovních výkonů v letech 2007 až 2016.

Čtěte také: Bájní gryfové budou na střeše snad alespoň v kopiích

Za celoživotní přínos kultuře ve městě byl oceněn akademický malíř a varhaník Petr Štěpán. Jana Thomesová, bývalá jednatelka a stále aktivní členka Sokolu, převzala ocenění za celoživotní přínos pro turistiku i sport a obětavou práci v TJ Sokol. Jan Vokáč pak získal cenu za celoživotní přínos pro sport města a obětavou práci v TJ Slavoj. Milena Slavíková, dlouholetá vedoucí a zdravotnice skautů za přínos českobrodskému skautingu a práci s dětmi. Osmou oceněnou byla Helena Procházková, dlouholetá profesorka místního gymnázia a bývalá místostarostka. Českobrodští ji vyznamenali za celoživotní přínos v oblasti školství a samosprávy města.

Anketa Osobnost roku se letos konala již popáté a Českobrodští z ní mají velmi dobrý pocit. „S přihlédnutím na seznam úspěšných kandidátů ve všech ročnících můžeme právem říct, že máme být na co pyšni," uvedl starosta Jakub Nekolný. Letos se sešlo celkem devět návrhů na udělení ocenění, z nichž pak rada města vybrala ty, které ocení. Slavností ceremoniál předávání ocenění se pak uskutečnil v obřadní síni radnice. Sešli rodinní příslušníci a přátelé oceněných osobností, významné ocenění a propagační balíček s materiály o městě předali starosta Jakub Nekolný, místostarosta Pavel Janík a tajemník Aleš Kašpar.

Čtěte také: Do TPCA přišlo 44 žádostí o letošní granty