Závod byl rozdělen na čtyři části. Děti zdolávaly jeden kilometr a na trať jich vyrazilo okolo devadesátky. Neregistrovaní závodníci zdolávali trať o stejné délce. Hlavní závod byl rozdělen na trasy 12 a 5,5 kilometru, a na start se postavilo celkem 132 běžců.

Všechny závody měly však společného jmenovatele. Tím bylo to, že veškerý finanční zisk ze startovného a dobrovolné sbírky byl věnován Lukáškovi Havelkovi, postiženému chlapci z Říčan.

Ilustrační foto.
Kuchyň a jídelna jsou nutností. Jak nebudou mít školní děti kde jíst

O dobrou náladu v prostoru startu a cíle se postarala například skupina Poprask nebo nevidomá pianistka a zpěvačka Míša Blažková. Bylo zde připravené různé občerstvení a hlavně pak pro děti různé atrakce jako skákací hrad, lezecká stěna nebo malování na obličej.
Podle slov pořadatele Jana Říhy by se akce neobešla bez podpory mnoha partnerů, podpory Stříbrné Skalice a pomoci spousty dobrovolníků. „Jim patří obrovské poděkováni,“ dodal na závěr.

Děti z veltrubské základní školy byli prvními cyklisty, kteří se projeli po nově osvětlené cyklostezce mezi Kolínem a Hradišťkem I.
Školáci vyjeli po nově osvětlené cyklostezce
Bývalé sanatorium v Kostelci nad Černými lesy.
Bývalé plicní sanatorium stále chátrá. Prodej vázne