Jejich zimní podobu tentokrát přivítala hala Střední průmyslové školy stavební v Borkách a kromě dvanácti družstev z pořádající Mateřské, základní a praktické školy v Kolíně se jí zúčastnily týmy z Poděbrad, Kutné Hory, Iváně, Uhlířských Janovic, Doubravčan, Kostelce nad Černými lesy, Mladé Boleslavi, Nymburka, Kouřimi, Pardubic, Čáslavi, Červeného Hrádku, sdružení Volno z Kolína a jako hosté se přišly podívat a zasoutěžit si i děti z nedaleké mateřské školy ve Štítného ulici.

„Soutěžilo okolo dvě stě padesáti účastníků, zhruba stovka pak byl doprovod a pomocníci, takže tu bylo na tři sta padesát lidí," shrnul Tomáš Křiva, hlavní organizátor.

Hymna a přivítání

Závody začaly státní hymnou a přivítáním místostarostou města Michaelem Kašparem, který dorazil v doprovodu Petra Kesnera, vedoucího městského odboru školství, sportu a kultury. Všechny také pozdravila ředitelka pořádající školy Ladislava Vavrincová.

Pak už se týmy rozutekly na jednotlivá stanoviště, kde své síly měřily ve stavbě sněhuláka, střelbě pistolí na terč, trefování branky florbalovou hokejkou a míčkem, jízdě na odrážedle, hře na principu petangu či stavění domu pomocí polystyrénových kvádrů.

Za absolvování každého stanoviště dostal tým smajlíka, kterého umístil coby důkaz na nástěnku ke jménu svého týmu.

V mezičase byl čas i na svačinu v předsálí, kořením akce byla tradičně koulovaná papírovými koulemi a závody spřežení, v němž jeden závodník ležel na žíněnce a ostatní jej táhli, nechyběl ani živý maskot.

Zvítězili všichni

Jako vždy v těchto kláních byli vítězi všichni, každý závodník dostal na krk svoji vysněnou medaili, kolektiv pak pohár a tašku předmětů na památku a také společnou fotografii všech přítomných.

Odborná porota také vybrala tři nejhezčí výkresy se zimně sportovní tématikou, které byly, stejně jako fotografie z letních her, součástí výzdoby haly.

„Byli jste perfektní, všichni jste zápolil fair play, nezaznamenal jsem žádný konflikt, všem vám moc děkujeme a už nyní si zapište do diářů datum 4. června, kdy se sejdeme na atletickém stadiónu. A pokud víte o někom, kdo by se chtěl zúčastnit, tak mu dejte klidně na nás spojení, ať je nás tam ještě víc," zakončil sportovní den Tomáš Křiva.