V Kostelci se setkají křesťané na faře

Kostelec n. Č. l. – Setkání křesťanů na místní faře je naplánované na neděli. Křesťané se sejdou v 16.30 hodin, aby si připomněli, co je spojuje. Účast přislíbil farář českobratrské církve evangelické z Českého Brodu Marek Lukášek. Dojde na čtení slova Božího, promluvu, přímluvy, otevírá se také možnost diskuze a budou se zpívat koledy.

V knihovně jsou připravené zimní radovánky

Kouřim – Tvoření s názvem Zimní radovánky je připravené v městské knihovně. Zájemci mohou přijít ve středu 25. ledna v 17.00 hodin.

Lidé se mohou se zvířaty domlouvat telepaticky

Poděbrady – Zajímavé setkání s názvem Telepatická komunikace se zvířaty pořádá v sobotu 21. ledna od 15.00 hodin Ekocentrum Huslík v Poděbradech.

Tajemství a záhady řeky Labe v Polabském muzeu

Poděbrady/ Kolínsko – Zajímá vás řeka Labe? Pak nemůžete chybět v úterý 24. ledna v 17.30 hodin v Polabském muzeu. Jan Kroča, historik a průvodce krajinou, autor nové publikace Po stopách kněžky Libuše v Polabí, vám bude vyprávět o tom, ke uctívali naši pohanští předkové bytosti řeky Labe, kde se podle pověstí koupala kněžna Libuše, kam se po Labi plavil svatý Vojtěch nebo císař Karel IV. Také se dozvíte, jak je to s neznámými hradišti podél labského toku v okolí Poděbrad a proč najdeme pramen Labe zrovna v Krkonoších, a ne třeba na Šumavě. Jan Kroča na tyto a další otázky odpoví v přednášce s promítáním fotografií.

Na Vaška z Indie budou vybírat letos naposledy

Nučice – Nučičtí si před lety na dálku adoptovali indického chlapce jménem Vinayaka a začali mu říkat česky, Vašek. Chlapec je již dvacetiletý a v letošním roce dokončí svá studia. Právě z toho důvodu se zastupitelstvo obce dohodlo, že rok 2017 bude posledním rokem, kdy obec vybere peníze, kterými hocha podpoří. V minulém roce obec vybrala pět tisíc korun.

K dispozici mají svozy i kontejnerová hnízda

Kostelec n. Č. l. – Svoz plastového odpadu se uskuteční ve středu 25. ledna. O den později je naplánovaný svoz papíru. Ačkoli mají Černokostelečtí k dispozici tyto svozy, kontejnerová hnízda zůstávají v provozu v obvyklém režimu. Lidé by však do nich ani k nim neměli dokládat objemný nebo nebezpečný odpad. Tím se totiž komplikuje jejich vývoz. Firma odmítá odvézt takový odpad, který není vytříděný.