„Vítám, že se podařilo investovat do zlepšení zázemí pro zdravotníky,“ připomněl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Martina Kupky (ODS). Má jasno: personál patří k tomu nejcennějšímu, co nemocnice může pacientům nabídnout – a v dnešní době všeobecného nedostatku zdravotníků to platí dvojnásob. Přikyvuje i ředitel nemocnice Petr Chudomel, podle jehož předpokladů zlepšení podmínek kolínskou nemocnici pro personál zatraktivní. „Stane se stabilizačním prvkem nejen pro lékaře, ale i nelékařské zdravotnické pracovníky, zejména zdravotní sestry, laboranty, fyzioterapeuty a další odborně kvalifikované pracovníky,“ poznamenal.

Přehlídka škol v Městském společenském domě Kolín
OBRAZEM: Společenský dům zaplnily školy i zájemci o studium

Přestavba někdejší svobodárny, na niž kraj poslal 40 milionů korun a dalších 12 milionů uhradí nemocnice z vlastních zdrojů, umožnila nabízet novým zaměstnancům bydlení ve 33 nadstandardně vybavených bytech. Pro vzdělávání je určena nejen posluchárna s kapacitou 80 míst, ale také menší učebna pro zhruba dvě desítky posluchačů.

Kolínská nemocnice je jedním z nemnoha zdravotnických zařízení Středočeského kraje. Patří pod ni nejen samotná Oblastní nemocnice Kolín, ale také kutnohorská nemocnice a rovněž léčebna dlouhodobě nemocných ve Vojkově u Tehovce na Praze-východ. Dalšími krajskými nemocnicemi jsou oblastní nemocnice v Kladně, Mladé Boleslavi, Benešově a Příbrami. Ty již podobná vedlejší pracoviště nemají.

Deváté kolo vyhrála Hana Holíková z Prusic. Cenu převzal manžel Vítězslav.
Deváté kolo Tip ligy vyhrála Hana Holíková