Romantika zamilovaných na zámku

Škvorec – Pokud chcete se svým protějškem strávit romantického Valentýna na zámku, máte poslední možnost rezervace. Akce se na zámku Savoia koná 14. února od 18,30 hodin, rezervovat místa je třeba do 10. února. Zámecký italský kuchař Marco je přesvědčen o tom, že láska prochází žaludkem. Pečlivě tedy promyslel valentýnské menu. Pokrm a víno by měly tvořit vyváženou dvojici, v rámci večeře tedy bude i vinné párování ke každému pokrmu. Magii večeru dodá i italský kouzelník a jeho speciální program. Hned o dva dny později – 16. února od 18 hodin – je připravený kurz domácí toskánské kuchyně s Monicou Salvatore. Na slunnou Itálii vás naladí rodina, ve které se kulinářské nadání dědí už po mnoho generací.

Za seniory opět začali chodit psi

Český Brod - Po přestávce kolem začátku nového roku opět začala za obyvateli Domova pro seniory Anna v Českém Brodě chodit kynoložka Jana Urbanová se svými psy Buddym a Athosem. Návštěvy pejsků jsou pravidelné a senioři se na svoje psí kamarády vždy moc těší. Někdo si rád pohladí psy jen na chodbě, za některými klienty však Jana Urbanová vodí Buddyho a Athose až na pokoj. Konkrétně se jedná o dvě border kolie, Athosovi z Keblických strání budou letos v srpnu čtyři roky a Buddy od Dupíku bude mít příští neděli sedmé narozeniny. Oba pejsci patří do Svazu záchranných brigád kynologů České republiky, což je organizací zabývající se záchrannými pracemi pomocí psů. Vvýcvik psů je veden k vyhledávání živých i mrtvých osob v nejrůznějších prostředích.

Policisté budou měřit v Havlíčkově i Ovčárecké

Kolín – Také v tomto týdnu dali kolínští policisté vědět, kde si mají řidiči dát pozor na měření rychlosti. Mimo jiná stanoviště mohou motoristé na policii narazit v těchto ulicích: Havlíčkova, K Vinici, Jateční a Ovčárecká.