Našli se i tací, kteří při této představě nepřehodili peřinu přes hlavu a nedospávali, ale skutečně se na cestu vydali. Cyklisté a sportovci Český Brod dostáli i letos mnohaleté tradici a na Nový rok vyjeli na cyklovyjížďku.

Novoroční cyklojízda měla letos cíl u pramenu v Kersku. Na výběr byly dvě trasy, krátká 27 kilometrů a dlouhá 45 kilometrů. Vzhledem k počasí většina zvolila kratší trasu.

Věřte, nevěřte, na Nový rok se v deset hodin dopoledne sešlo (přesněji řečeno sjelo) na Husově náměstí kolem třiceti cyklistů.
„Stejně alkohol nepiji, takže mi to po Silvestru nevadí. Prostě abstinent. O to je to novoroční vstávání lepší," usmíval se Stanislav Šaroch, který se podle svých slov na Novoroční cyklojízdu vydal letos poprvé. Co ho k tomu přimělo? „Nevím, jsem prostě takový nadšenec," dodal.

Novoroční cyklojízdy mají v Českém Brodě skutečně mnohaletou tradici. „Jezdil jsem už za mlada, pak jsem kolo na čas odložil a teď jsem se k tomu vrátil. V 80. letech jsem bydlel v Praze, ale na českobrodskou novoroční vyjížďku jsem nezapomněl. Účastnil jsem se i jako dočasný Pražák. To jsem vždycky najel na kole přes sto kilometrů," řekl pravidelný účastník cyklojízdy Vlastimil Kudláček.

„Jezdil jsem ještě v době, kdy na radnici vlála ruská vlajka," smál se další z pravidelných účastníků.

„Tuto tradici máme dobrých čtyřicet let. Kdysi akci organizovali vedoucí oddílu pánové Horký a Hladík, pak pan Hladík a já, teď Jaroslav Pažout. Já jsem ta stará generace, která předává veslo," dodal Václav Štolba.