Přesto, že šlo o závody, mezi týmy nevládla žádná rivalita. Z každého slova bylo cítit přátelství a radost ze shledání. Vyznívalo to tak i z úst Pavla Šrámka, předsedy KVS Sandberk, který závody komentoval.
Glosoval posádky na lodích, povzbuzoval dětské posádky z kteréhokoli týmu. Jen na ty své byl občas tvrdší. Ne, že by je nepodporoval, jen to mnohem více prožíval. „Tenhle sport je náročný na hlasivky," otočil se na mne jeden z vodáků Sandberku na vysvětlenou, když Pavel Šrámek z plných plic z břehů malého Sandberku radil svým svěřencům, jak si mají najet branku.
I když zakřičel ne, takhle ne a dětem se něco nepovedlo, nakonec změnil tón a povzbuzoval je. „Nevadí, pokračujte. Super," křičel na ně.
Stejně se choval i k juniorkám. Když se ho dívky zeptaly, jak viděl jejich jízdu řekl: „Co ta osmička?" aby upozornil na chybu na jedné z branek. Hned ale dodal, že jinak byla jízda perfektní, že se mu to líbilo, a že druhou jízdu zajedou určitě stejně tak dobře a vyvarují se chybě, kterou nyní udělaly.


S fanděním samozřejmě nebyl sám. Zkrátka, kdo zrovna nebyl na vodě nebo nevytahoval svou loď po dokončeném závodu na břeh, fandil ostatním.
Nejvíce podpory si však získali ti nejmenší. „Nejprve jet neměli, ale celý víkend by jen koukali, jak ostatní jezdí," začal Šrámek. Dodal, že tedy složily posádku těch nejmladších dětí a je zvědavý, jak se s brankami poperou.
Křičeli a tleskali úplně všichni. A děti překvapily. Samozřejmě nejely rychle, ale většinu branek projely čistě. Je vidět, že tyto děti jsou vodou nadšené, že je to baví a díky tomu se také snaží.
Přátelská atmosféra se projevila hlavně ve chvíli, kdy bylo přerušené druhé kolo závodu mužů. Posádky, které odjely závod nevystupovaly, ale zůstaly na vodě.


A pak začala svatba. Tedy ne ta opravdová, ale správná vodácká předpremiéra. Kde nechyběla brána z pádel, hudba, manželské projetí slalomové trati ani polibek na konec.
Ze břehu překvapení pro budoucí manželé přihlíželi všichni. Mezi ostatními se totiž tajemství samozřejmě rychle rozkřiklo. Tudíž všichni stáli, co nejblíže to šlo a při novomanželském slalomu všichni dvojici podporovali potleskem.
Teprve po této události vodáci dále pokračovali v závodech.
Je tedy na první pohled patrné, že sport je tu sice důležitý, ale nejdůležitějším faktorem pro všechny zúčastněné je parta a přátelství.
Výsledky závodů na Sandberku naleznete webu svazu vodáků.