Lidem pomáhá hubnout a novou váhu si udržet. „Aby lidé začali, je potřeba, aby se vnitřně rozzlobili," popisuje, co bývá nejúčinnějším mechanismem pro někoho, kdo se sebou chce „něco" udělat.

A co to konkrétně může znamenat, že se lidé na sebe rozzlobí? „Aby stáli před zrcadlem, nemohli dopnout kalhoty, necítili se v těle dobře. Pak přijde zlom, to je ten dobrý podnět," říká, s čím se setkává ve své praxi.

Hubnutí a udržování si váhy mají lidé často spojené s aktivním sportovním životem. Nikoliv pasivním u televize, ale skutečně vyrazit a věnovat se sportu.

Sama Šárka Drábková je sportovkyně. „Pohyb mám ráda, pustila jsem se do běhání. Také mě baví jóga," vyjmenovává cvičení, kterým se věnuje.

Zajímá ji i filozofie jógy, nebo jí jde „pouze" o cviky? „Jedno souvisí s druhým. Určitě to není nějaké cvičení, které za sebou filozofii nemá, že by bylo bez významu. Myslím ale, že i protahování a posilování vnitřního stabilizačního systému má dobrý vliv, jógu považuji za hodně prospěšnou," vysvětluje.

U hodně oborů, často pak těch zdravotnických, je třeba sledovat trendy, pokroky a další výzkum a nové postupy, které se s tím vším pojí. Ani obor Šárky Drábkové v tomto směru není žádnou výjimkou. I ona musí sledovat, co se děje nového. Pomáhá v tom odborná literatura. „Je to o tom hodně sledovat literaturu, která vychází, hlídat knižní novinky. Z internetových článků a časopisů se moc čerpat nedá," popisuje, jak se učí novým věcem, které do oboru přicházejí.

Co se týká relaxace, je ráda sama. „Snažím se chodit ven, trochu načerpat nové myšlenky, impulsy. Lidí kolem sebe mám hodně, volný čas trávím ráda o samotně," říká.

A co si myslí, že je největší odměnou, když se lidé pokoušejí sami se sebou něco udělat, změnit svůj život k pozitivnímu? „Asi to, že má člověk výsledky a vidí, že vynaložená energie k něčemu byla, že to k něčemu je. A také pozitivní reakce lidí vedle něj," ukončuje náš rozhovor.