VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lukáš Kloubec: Vaření musí člověka prostě bavit

Kolín /ROZHOVOR/ - Pro někoho je vaření koníčkem, pro někoho živobytím. Případy, kdy to je pouze nutné zlo, raději zanedbejme. Pokud zkombinujete hobby s profesionálním zapálením pro věc, vznikne vám kuchař, u kterého bude radost se najíst. A tím je bezpochyby Lukáš Kloubec.

11.6.2010 4
SDÍLEJ:

Lukáš Kloubec při grilování masaFoto: Deník/ Michal Bílek

Jak jste se k vaření dostal?
Celkem jednoduše. Jako malého mě to dost bavilo. Pak jsem se rozhodl se jako kuchař vyučit a od té doby se tím živím.

Pamatujete si první jídlo, které jste někomu uvařil?
To ne. Ale řekl bych, že to bylo zřejmě ještě ve škole.

Když jste se učil kuchařem, komu jste vařil? Rodině? Kamarádům?
Jenom v restauraci. Doma jsem moc nevařil. Kuchaři většinou doma neradi vaří a to platí i pro mě (směje se). Takže jenom v práci.

Koho považujete za ideálního strávníka?
Asi ty, co jedí steaky. Hodně mě je baví připravovat.

Proč? Co je zrovna na steacích zajímavého?
Jdou dobře chuťově upravit. Je hodně možností, jak je připravit, z jakého masa a podobně. Řekl bych, že to je jídlo, které bych doporučil každému.

V těchto dnech je venku pořádné teplo, navíc jste v kuchyni, kde je ještě větší teplo. Máte nějaký recept, jak to vydržet?
To nemám (směje se). Holt to člověk musí vydržet a přetrpět. Je to práce.

Co je nejhorší na vaření, co vás nebaví?
To se nedá říct. Člověka to musí bavit celkově, jinak ta práce nemá smysl. Osobně ale nerad peču sladké. Jednak to nemám rád a jednak mi to nejde (směje se).

Co říkalo vaše okolí na to, když jste se rozhodl stát kuchařem?
Bylo to moje rozhodnutí, takže proti tomu nic nenamítali. Rodinné recepty mi žádné nepředávali.

Sledujete různé kuchařské soutěže nebo hodnocení restaurací?
Sleduji, i když bych se jich neúčastnil. Řekl bych, že nejsem zrovna takový soutěživý typ. Co se týká hodnocení restaurací, tak to je problém. Nemůžete srovnávat drahé restaurace s večeří za tisícovku s obyčejnými, kam se chodí lidé běžně najíst.

Autor: Jakub Šťástka

11.6.2010 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Šest nejčastějších chyb při výběru toalety

Ilustrační foto.

Ve středu v Kolínském deníku: prvňáčci z 6. základní školy!

Zastupitelé udělali tečku za aférou kolem kotlíkových dotací. Přidali peníze

Střední Čechy – Dodatečné peníze pro žadatele o dotaci na výměnu starých kotlů v rodinných domech za nové schválili v úterý středočeští zastupitelé. Po delší debatě přikývli argumentu, že je spravedlivé, aby v rámci druhého kola výzvy kotlíkových dotací byli uspokojeni i žadatelé čekající na sklonku zimy ve frontě před krajským úřadem, na které by se dostalo, kdyby je nepředběhly žádosti doručené prostřednictvím kurýrů. V kauze provázené emocemi nakonec zastupitelé dospěli k vzácné shodě: pro se zvedlo 46 rukou, proti nebyl nikdo – a sedm volených zástupců občanů se hlasování zdrželo.

Odborná střední škola podnikatelská Kolín oslaví 25 let existence výstavou

Kolín - Je to k neuvěření, ale je tomu už skutečně tak dávno, kdy Ludmila Bílá uskutečnila svou myšlenku založit střední školu. V počátku bylo zaměření vzdělávání jasné – Ekonomika a podnikání.

Kam za kulturou? Přečtěte si naše tipy!

Kolínsko - Přinášíme vám přehled kulturních tipů.

Kolínským atletům na mistrovství Čech pršely medaile

Kolín - Třetí zářijový víkend patřil bojům mládežnických týmů ve všech kategoriích o medaile z mistrovství Čech a o postup na vrchol sezony – mistrovství České republiky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení