VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lukáš Kloubec: Vaření musí člověka prostě bavit

Kolín /ROZHOVOR/ - Pro někoho je vaření koníčkem, pro někoho živobytím. Případy, kdy to je pouze nutné zlo, raději zanedbejme. Pokud zkombinujete hobby s profesionálním zapálením pro věc, vznikne vám kuchař, u kterého bude radost se najíst. A tím je bezpochyby Lukáš Kloubec.

11.6.2010 4
SDÍLEJ:

Lukáš Kloubec při grilování masaFoto: Deník/ Michal Bílek

Jak jste se k vaření dostal?
Celkem jednoduše. Jako malého mě to dost bavilo. Pak jsem se rozhodl se jako kuchař vyučit a od té doby se tím živím.

Pamatujete si první jídlo, které jste někomu uvařil?
To ne. Ale řekl bych, že to bylo zřejmě ještě ve škole.

Když jste se učil kuchařem, komu jste vařil? Rodině? Kamarádům?
Jenom v restauraci. Doma jsem moc nevařil. Kuchaři většinou doma neradi vaří a to platí i pro mě (směje se). Takže jenom v práci.

Koho považujete za ideálního strávníka?
Asi ty, co jedí steaky. Hodně mě je baví připravovat.

Proč? Co je zrovna na steacích zajímavého?
Jdou dobře chuťově upravit. Je hodně možností, jak je připravit, z jakého masa a podobně. Řekl bych, že to je jídlo, které bych doporučil každému.

V těchto dnech je venku pořádné teplo, navíc jste v kuchyni, kde je ještě větší teplo. Máte nějaký recept, jak to vydržet?
To nemám (směje se). Holt to člověk musí vydržet a přetrpět. Je to práce.

Co je nejhorší na vaření, co vás nebaví?
To se nedá říct. Člověka to musí bavit celkově, jinak ta práce nemá smysl. Osobně ale nerad peču sladké. Jednak to nemám rád a jednak mi to nejde (směje se).

Co říkalo vaše okolí na to, když jste se rozhodl stát kuchařem?
Bylo to moje rozhodnutí, takže proti tomu nic nenamítali. Rodinné recepty mi žádné nepředávali.

Sledujete různé kuchařské soutěže nebo hodnocení restaurací?
Sleduji, i když bych se jich neúčastnil. Řekl bych, že nejsem zrovna takový soutěživý typ. Co se týká hodnocení restaurací, tak to je problém. Nemůžete srovnávat drahé restaurace s večeří za tisícovku s obyčejnými, kam se chodí lidé běžně najíst.

Autor: Jakub Šťástka

11.6.2010 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Velvyslankyně Norského království Siri Ellen Sletner navštívila ve středu Kolín v doprovodu manžela a pracovníků ambasády. Prohlédla si značnou část kolínských památek.
22

Velvyslankyně Norska se zajímala o kolínské památky

Ilustrační foto.

Děti čeká Noc s Andersenem

Takhle parádně to asi dlouho netrefím, usmíval se Grospič

Velim /ROZHOVOR/ – Na podzim válel za Polepy, v zimě se však rozhodl odejít. Nakonec zamířil do konkurenčních Poděbrad. A tam se mu zatím daří. Martin Grospič v jarní části I. A třídy zatím vstřelil tři góly. Ten poslední v televizním utkání ve Velimi. A gól to byl rozhodující na 2:1. Navíc výstavní.

Chtějí vybudovat kulturní centrum

Vitičtí chtějí v obci do budoucna vytvořit kulturní centrum. Obec koupila prostory bývalé hospody, kde by měla být nejen restaurace, ale také multifunkční sál. Prozradil to starosta obce Luděk Urbanec.

AUTOMIX.CZ

Na prodej je Tatra 613 s mrazivou minulostí. Sloužila u KGB

Tu a tam se na aukčních portálech objeví něco opravdu speciálního. Jako třeba československá Tatra 613, která sloužila sovětské tajné službě KGB. Zvláštní také je, že je na prodej ve Spojených státech amerických.

KRÁTCE: Polepy přispěly na babybox

Přinášíme vám přehled krátkých zpráv z Kolínska.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies