VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lukáš Kloubec: Vaření musí člověka prostě bavit

Kolín /ROZHOVOR/ - Pro někoho je vaření koníčkem, pro někoho živobytím. Případy, kdy to je pouze nutné zlo, raději zanedbejme. Pokud zkombinujete hobby s profesionálním zapálením pro věc, vznikne vám kuchař, u kterého bude radost se najíst. A tím je bezpochyby Lukáš Kloubec.

11.6.2010 4
SDÍLEJ:

Lukáš Kloubec při grilování masaFoto: Deník/ Michal Bílek

Jak jste se k vaření dostal?
Celkem jednoduše. Jako malého mě to dost bavilo. Pak jsem se rozhodl se jako kuchař vyučit a od té doby se tím živím.

Pamatujete si první jídlo, které jste někomu uvařil?
To ne. Ale řekl bych, že to bylo zřejmě ještě ve škole.

Když jste se učil kuchařem, komu jste vařil? Rodině? Kamarádům?
Jenom v restauraci. Doma jsem moc nevařil. Kuchaři většinou doma neradi vaří a to platí i pro mě (směje se). Takže jenom v práci.

Koho považujete za ideálního strávníka?
Asi ty, co jedí steaky. Hodně mě je baví připravovat.

Proč? Co je zrovna na steacích zajímavého?
Jdou dobře chuťově upravit. Je hodně možností, jak je připravit, z jakého masa a podobně. Řekl bych, že to je jídlo, které bych doporučil každému.

V těchto dnech je venku pořádné teplo, navíc jste v kuchyni, kde je ještě větší teplo. Máte nějaký recept, jak to vydržet?
To nemám (směje se). Holt to člověk musí vydržet a přetrpět. Je to práce.

Co je nejhorší na vaření, co vás nebaví?
To se nedá říct. Člověka to musí bavit celkově, jinak ta práce nemá smysl. Osobně ale nerad peču sladké. Jednak to nemám rád a jednak mi to nejde (směje se).

Co říkalo vaše okolí na to, když jste se rozhodl stát kuchařem?
Bylo to moje rozhodnutí, takže proti tomu nic nenamítali. Rodinné recepty mi žádné nepředávali.

Sledujete různé kuchařské soutěže nebo hodnocení restaurací?
Sleduji, i když bych se jich neúčastnil. Řekl bych, že nejsem zrovna takový soutěživý typ. Co se týká hodnocení restaurací, tak to je problém. Nemůžete srovnávat drahé restaurace s večeří za tisícovku s obyčejnými, kam se chodí lidé běžně najíst.

Autor: Jakub Šťástka

11.6.2010 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dopravní nehoda na silnici I/2 u Suchdola: v poli převrácený kamion ve směru na Prahu.
15

Nedaleko Ratboře havaroval kamion, řidič se chtěl vyhnout srně

Kolínské kulturní léto

Kulturní přehled z Kolínska. Kam se chystáte?

Mohou se zapojit do likvidace azbestu

Kouřim - Všichni obyvatelé Kouřimi mají možnost se zapojit do akce likvidace azbestu. Jedná se azbest, který mají lidé odložený na svých pozemcích nebo azbest z likvidace staré střešní krytiny.

Jana Czeczinkarová je juniorskou mistryní republiky

Brno – Na začátku roku to s ní nevypadalo dobře. Léčila zraněné koleno a moc dobré vyhlídky neměla. Jenomže se ukázala jako velká bojovnice. Po těžkém úrazu a téměř tříměsíční pauze se postupně dostávala do formy. Ta gradovala na mistrovství republiky horských kol v Brně, kde Jana Czeczinkarová získala titul v kategorii do 23 let.

Otevřená ulice bude Bosá

Kolín - Další zastávka letní Otevřené ulice má název Bosá. Místo setkání se od poslední Lávkové ulice nemění. Zájemci se sejdou u nové lávky přes Labe na zálabské straně.

DOTYK.CZ

České pivo určené ženám pobouřilo Britky. Je to sexismus, zlobí se

Česká společnost Aurosa Martiny Šmírové uvedla na trh stejnojmenné pivo, určené ženám. Když ho zkusila prodávat v Londýně, narazila. Britských žen se dotklo, že jim někdo předepisuje, jaké pivo mají pít.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení