VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Lukáš Kloubec: Vaření musí člověka prostě bavit

Kolín /ROZHOVOR/ - Pro někoho je vaření koníčkem, pro někoho živobytím. Případy, kdy to je pouze nutné zlo, raději zanedbejme. Pokud zkombinujete hobby s profesionálním zapálením pro věc, vznikne vám kuchař, u kterého bude radost se najíst. A tím je bezpochyby Lukáš Kloubec.

11.6.2010 4
SDÍLEJ:

Lukáš Kloubec při grilování masaFoto: Deník/ Michal Bílek

Jak jste se k vaření dostal?
Celkem jednoduše. Jako malého mě to dost bavilo. Pak jsem se rozhodl se jako kuchař vyučit a od té doby se tím živím.

Pamatujete si první jídlo, které jste někomu uvařil?
To ne. Ale řekl bych, že to bylo zřejmě ještě ve škole.

Když jste se učil kuchařem, komu jste vařil? Rodině? Kamarádům?
Jenom v restauraci. Doma jsem moc nevařil. Kuchaři většinou doma neradi vaří a to platí i pro mě (směje se). Takže jenom v práci.

Koho považujete za ideálního strávníka?
Asi ty, co jedí steaky. Hodně mě je baví připravovat.

Proč? Co je zrovna na steacích zajímavého?
Jdou dobře chuťově upravit. Je hodně možností, jak je připravit, z jakého masa a podobně. Řekl bych, že to je jídlo, které bych doporučil každému.

V těchto dnech je venku pořádné teplo, navíc jste v kuchyni, kde je ještě větší teplo. Máte nějaký recept, jak to vydržet?
To nemám (směje se). Holt to člověk musí vydržet a přetrpět. Je to práce.

Co je nejhorší na vaření, co vás nebaví?
To se nedá říct. Člověka to musí bavit celkově, jinak ta práce nemá smysl. Osobně ale nerad peču sladké. Jednak to nemám rád a jednak mi to nejde (směje se).

Co říkalo vaše okolí na to, když jste se rozhodl stát kuchařem?
Bylo to moje rozhodnutí, takže proti tomu nic nenamítali. Rodinné recepty mi žádné nepředávali.

Sledujete různé kuchařské soutěže nebo hodnocení restaurací?
Sleduji, i když bych se jich neúčastnil. Řekl bych, že nejsem zrovna takový soutěživý typ. Co se týká hodnocení restaurací, tak to je problém. Nemůžete srovnávat drahé restaurace s večeří za tisícovku s obyčejnými, kam se chodí lidé běžně najíst.

Autor: Jakub Šťástka

11.6.2010 VSTUP DO DISKUSE 4
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Koncert se konal v nádherném prostředí  zahrady.
63

Marie Rottrová zazpívala v zahradě sázavského kláštera

Hudební program zakončila kapela Telegraf.
89

Telegraf slavil s bývalými členy na pečecké mašince

Historické centrum Kutné Hory provoněly speciality domácí i mezinárodní kuchyně

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ – Speciality od domácích pochoutek, přes vysloveně orientální jídla až po biodobroty mohli v sobotu prakticky po celý den ochutnat u celkem čtyř desítek stánků návštěvníci kutnohorského Gastrofestivalu. Ten se odehrál za nádherného, takřka letního počasí v samotném historickém centru města – u chrámu sv. Barbory a v okolí Jezuitské koleje. K ojedinělému gastronomickému zážitku s bohatým doprovodným programem pro dospělé i děti pozval příchozí pořádající Spolek pro obnovu vinařství na Kutnohorsku.

Kostelec patřil keramickým trhům

Kostelec n. Č. l. /FOTOGALERIE/ - 29. ročník keramických trhů v Kostelci nad Černými lesy zahájil starosta města Jiří Kahoun na místním náměstí, na němž bylo spousty stánků s různými keramickými výrobky, šperky, dekorativní výzdobou nebo také květinami. Na zámeckých nádvořích vystoupila kapela mladých muzikantů Junior Stars Band pod vedením Jiřího Mrázka, následovaly mažoretky Berušky z Bezručky a po nich zahrál pečecký ZUŠ band.

Zelená srdce měst nabízejí nejen prostor k odpočinku

Kolínsko - Park by měl být oázou klidu a naprostým protipólem městského ruchu. Mělo by jít o místo, kde se setkávají lidé různých generací. Místo, kde se potkají sportovci, ale také kulturní nadšenci nebo maminky s dětmi.

Dětská pouť ovládla Pečky

Pečky /FOTOGALERIE/ - Už v dopoledních hodinách začal program největší kulturní akce roku v Pečkách. Hasiči otevřeli dveře zbrojnice, aby veřejnosti představili své stroje a pro děti si jako již tradičně připravili soutěže. Náměstí od rána žila díky pouťovým atrakcím a na místní železniční trati jezdily historické vozy.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies