VYBRAT REGION
Zavřít mapu

U nás je vždy z čeho vybírat, říká šéfkuchař z Budvarky

Kolín/FOTOGALERIE/ - O hlasy čtenářů v soutěži o nejlepší hospůdku roku se uchází také restaurace Budvarka na Karlově náměstí v Kolíně.

14.7.2010 1
SDÍLEJ:

Petr Novotný vaří v restauraci Budvarka v KolíněFoto: DENÍK/Michal Bílek

Na oběd se do přízemí kulturního domu mohou hosté scházet již od deseti hodin a to od pondělí do soboty. O jejich spokojenost se v kuchyni stará už dva roky Petr Novotný.

Proč jste si vybral profesi kuchaře?
Asi proto, že rád jím a vždycky jsem rád jedl. Zalíbilo se mi to a zůstal jsem u toho. Nikdy jsem nic jiného nedělal – myslím profesionálně.

Kde všude jste vařil?
V Kutné Hoře jsem prošel tři restaurace a v Kolíně dvě. Místa jsem moc neměnil. Většinou jsem odešel sám, když už jsem byl někde dlouho, dělal jsem pořád to samé a už mě to nenaplňovalo.

Jakou druh kuchyně zákazníkům nabízíte?
Vaříme většinou staročeskou kuchyni, spíše hotovky. Ale jídla musíme doplňovat nějakými odlehčenými saláty, těstovinami nebo tím, co lidé chtějí.

Nabízíte také minutky?
Ano, máme to vše předem připravené a snažíme se lidem přes poledne nabídnout i nehotová jídla.

Co vy osobně vaříte nejraději?
Já asi nejraději vařím tu klasickou staročeskou kuchyni. Karlovarské knedlíky nebo kachnu.

Máte po práci ještě chuť vařit doma?
Minimálně. Někdy občas pomůžu, ale práci si domů neberu.

Na co by jste do vaší restaurace pozval?
Máme všechno dobré a od všeho něco. Jak z hovězí, vepřového i kuřecího. Hodně k nám lidé chodí na kachnu. Vždy je z čeho vybírat.

Z kolika jídel lze vybírat v poledním menu?
Každý den máme deset druhů. Takže máme zhruba čtyři hotová jídla, dvě omáčky, čtyři druhy jídla jako jsou saláty a minutková jídla připravená v poledním menu. Večer do deviti hodin už jedou jenom minutky.

Jste zastáncem zdravé výživy?
Já osobně spíše té nezdravé. Musíme samozřejmě mít na jídelním lístku i odlehčená jídla , já ale raději spíše tučnější jídla.

V kterou denní dobu chodí více hostů?
U nás jsou prioritou obědy. Kolikrát se stane, že si lidé nemají ani kam sednout. Ale jinak je to nárazové.

Mění se v této letní době chutě hostů?
Je pravda, že si dávají méně omáček a volí spíše saláty a těstoviny. Ale kolikrát máme i v tomto horku svíčkovou a ta jde nejvíc.

Odchází od vás zákazníci spíše spokojeni nebo nespokojeni?
Záleží na lidech. Vždy se najde někdo, komu se něco nelíbí. Spousta lidí, mnoho chutí. Ale, že by si stěžovali nebo jsme museli za zákazníkem na plac, tak to se nám za tu dobu, cu tu vařím, ještě nestalo. Myslím si, že jsou lidé spokojeni. Aspoň doufám.

Autor: Lenka Brandová

Místo události:
14.7.2010 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nejvyšší dům v Kolíně, tzv. šestnáctipatrák v Tyršově ulici

Bezdomovec zkouší zvonky, dokud neuspěje

Otevření venkovní miniknihovny v Komenského parku
10

Další miniknihovnu otevřeli v parku

Kam zajít za kulturou? Přečtěte si naše tipy!

Kolínsko - Přinášíme vám přehled kulturních tipů v regionu.

Štrůdl vás provede erotickou komunikací i uměním zevlingu

Praha - Tomáš Klus, Suvereno, Daniel Nekonečný, Filip Říha nebo sexuoložka Gaia Poupětová  provedou prvními narozeninami akce zvané Štrůdl. Oslavy doprovázené workshopy a hudbou se budou konat na střeše galerie Vanguard v Praze. Ty se uskuteční v neděli 20. srpna od patnácti hodin.

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Chcete mít přehled o kulturních, sportovních a dalších akcích ve všech regionech? Pak navštivte naši stránku www.tipydeniku.cz, kde najdete fůru inspirace co podniknout nejen o víkendu.

Martínek: Jsem zklamaný z výsledku, ne ze hry

Kolín /ROZHOVOR/ – Z prvního přátelského utkání v Táboře odjeli kolínští hokejisté poraženi 1:5. Nutno dodat, že jádro týmu zůstalo doma a na jihu Čech zápolili mladíci, kteří často hráli i svůj první zápas za chlapy. Navíc se prali o místo v sestavě a nervozita určitě hrála své.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení