Hasiči vyjeli k požáru karavanu u rybníka, zjistili, že jde o planý poplach

Ratenice – Požár opuštěného karavanu u rybníčku byl hasičům nahlášený krátce po osmé hodině večer. Na místo se proto vydali hasiči z Poděbrad, ale také sbory dobrovolných hasičů z Peček a Ratenic. Když však na místo dorazila první jednotka hasičů, zjistili, že jde pouze o nenahlášené pálení suché trávy a větví, nikoli o požár karavanu. Případ byl tak překvalifikovaný na planý poplach.

Alkohol i kola sebral zloděj ze dvou garáží

Kolín – Jeden z víkendových dnů si vybral ke krádeži dosud neznámý pachatel. Vydal se do kolínské ulice V Kasárnách a vloupal se tam do dvou garáží. V jedné odcizil nezjištěný počet lahví alkoholu. Šlo o sekty, kterými chtěl možná oslavit svůj úspěšný lup, možná měl s lahvemi šumivého alkoholu jiné plány. V druhé garáži se mu totiž zalíbily dvě bezpečnostní rolety. A nejen to, z místa si odnesl také pánské jízdní kolo, dále trekové kolo a dětské jízdní kolo. Z této garáže si neznámý pachatel odnesl také nářadí, které v ní měl majitel uschované. „Svým jednáním způsobil škodu v minimální výši 161 tisíc korun," informovala o hodnotě odcizených věcí a škodě na majetku tisková mluvčí kolínských policistů Martina Fejfarová.

Strážníci vykázali tři osoby

Kolín - Tři problémové osoby popíjely v jednadvacet hodin alkoholické nápoje před supermarketem v Kolíně. Svým chováním obtěžovaly spoluobčany. Proto je z místa městští strážníci vykázali.