Fotbalovou partii hráli v křižovatce

Zřejmě chtěli do hry přidat trochu adrenalinu. V tomto případě však zvolili značně nebezpečnou strategii. Kolíňáci zavolali městským policistům, aby jim nahlásili, že v křižovatce ulic Kmochova a Krčínova hrají dva mladí muži fotbal. „Po příjezdu na místo byli zjištěni dva mladiství chlapci, kterým strážníci vysvětlili nebezpečnost jejich jednání. Mladíci se omluvili a místo opustili," řekla Helena Honkiszová, mluvčí kolínských strážníků.

Přidala se k nim nezvaná společnost

Šel venčit svého psa, jenže zjistil, že najednou venčí dva. Přičemž jeden z nich není jeho. Takovou neočekávanou společnost objevil pejskař v Kolínské ulici, který hned zavolal strážníkům. „Ten uvedl, že byl na procházce se svým psem a v ulici Kolínská se k nim přidal pes. Na místo se dostavila autohlídka strážníků, kteří podle čísla známky, které měl pes na obojku, zjistili majitele. Tuláka lovecké rasy předali zjištěné majitelce," řekla Helena Honkiszová.

Zřejmě hledal něco velmi zajímavého

Poklad najít asi nechtěl, ale něco zajímavého určitě ano. Jinak si nejde vysvětlit počínání muže, který podle telefonického oznámení občanů vlezl do kontejneru na elektroodpad v ulici Rimavské Soboty. „Po příjezdu na místo strážníci zjistili muže uvedeného popisu, který měl v batohu odcizený elektroodpad z kontejneru a k tomuto se strážníkům také doznal," řekla Helena Honkiszová. Protože se nedokázal strážníkům identifikovat, byl převeden na služebnu Policie ČR a ještě od strážníků dostal blokovou pokutu. Co si chtěl zajímavého odnést, to bohužel policejní zpráva už neuvádí.

Vykotlaný strom ze svého stání zmizel

Strom ze Zličské ulice zmizel. Nejedná se však o výsledek žádného paranormálního jevu, ale o kácení. V lednu okrskoví strážníci totiž narazili na vykotlaný strom, u kterého hrozilo, že se v případě větru zřítí. „Událost byla předána na příslušný odbor MěÚ Kolín, který zajistil pokácení stromu. Nově nastalá situace vede ke spokojenosti zde žijících občanů a svědčí o dobré vzájemné spolupráci s úřadem," pochválila výsledek Helena Honkiszová.

„Nákup" se prodražil

Pokusu „nakupovat" za pět prstů může litovat žena z Kolínska. Pokusila se ukrást zboží za zhruba 320 korun, jenže na ni přišli. Přivolaným strážníkům se přiznala a dostala pokutu.