Vylezli na střechu knihovny

Svět z ptačí perspektivy si chtěli prohlédnout čtyři chlapci, kteří vyšplhali na budovu knihovny u Šachovnice. Strážníkům to nahlásil občan, když chlapce na střeše uviděl. „Hlídka mládeži domluvila, upozornila je na nebezpečnost jejich jednání a následně je vykázala z místa," řekla Helena Honkiszová, mluvčí kolínských strážníků.

Chtějí vyhnat lidi bez přístřeší

Strážníci chtějí dělat častější kontroly ve Starokolínské ulici, kde si obyvatelé stěžují na to, že tam přespávají lidé bez přístřeší. Strážníci objevili dle jejich označení „brloh" bezdomovců. „Dle místního šetření, které bylo strážníky provedeno, zde přespává více lidí. Obyvatelé strážníkům uvedli, že se zde pohybují dvě ženy a jeden muž s problémovým chováním. Strážníci zde budou provádět častější kontroly," uvedla jejich mluvčí Helena Honkiszová.

U rozchodu málem museli být strážníci

Na městskou policii zavolala obyvatelka Kolína, že v jednom z bytů v Moravcově ulici někdo křičí o pomoc. „Na místo se dostavila autohlídka MP Kolín, která šetřením na místě zjistila, z kterého bytu mělo být volání slyšet. Po zazvonění otevřela žena, která na dotaz, zda se dožadovala voláním pomoci, uvedla, že se na ni dobýval její přítel, se kterým ukončila vztah. Muž to nemůže pochopit a stále ji obtěžuje," vysvětlila Helena Honkiszová. Strážníci jí řekli, jaký je zákonný postup a nabídli, že zavolají policisty a záchranku. „To paní odmítla s tím, že si vše zařídí sama," dodala mluvčí strážníků.

Uklidili střepy

Strážníci v noci při hlídce v ulici Nad Zastávkou uklidili ze silnice velké střepy, které by mohly projíždějícím autům poškodit pneumatiky.