Na zápis přijďte s přihláškou

Vyžlovka – Ideálně s již vyplněnou přihláškou by měli přijít děti k zápisu do první třídy základní školy. Ten se uskuteční již v pátek a také v neděli. Zatímco v pátek mohou zájemci přijít od 15.00 hodin do 17.30 hodin, v neděli bude zápis od 10.00 hodin do 11.00 hodin. S sebou je nutno mít rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. Přihlášku případně lze vyplnit také rovnou na místě.

Seznam přijatých žáků je známý

Vitice – Vitičtí již zveřejnili seznam žáků, které přijali k základnímu vzdělávání pro školní rok 2016/ 2017. Jde o uchazeče s čísly 50 až 56.

Miškovice budou bez elektřiny

Miškovice – V celé obci nepůjde elektrická energie. Přerušení dodávky proudu je naplánované na 12. února. Bez proudu se budou muset lidé obejít od 7.30 hodin do 14.00 hodin.

Do mateřinky se zapíší v březnu

Třebovle – Zápis dětí do mateřských škol se již nezadržitelně blíží. Do svých prostor zve nové žáčky také mateřinka v Třebovli. Zápis se uskuteční 4. března od 10.00 hodin do 14.00 hodin. Školička nabízí nejmenším pobyt v příjemném prostředí a všestranný rozvoj dítěte. S sebou je nutné mít rodný list dítěte a občanský průkaz.

Sběrné místo je ve dvoře úřadu

Stříbrná Skalice – Sběrné místo je ve dvoře Obecního úřadu a přístupné veřejnosti je dva dny v týdnu. Otevřeno je ve středu od 7.00 hodin do 17.00 hodin a v sobotu od 8.00 hodin do 14.00 hodin.

Ve Voděradech mění úřední hodiny

Polní Voděrady – Od pondělí jsou změněné úřední hodiny obecního úřadu v Polních Voděradech. V současné době je úřad k dispozici veřejnosti vždy v pondělí a ve čtvrtek. Zatímco v pondělí jsou úřední hodiny od 8.00 hodin do 12.00 hodin, ve čtvrtek se úřaduje odpoledne, a to od 16.30 hodin do 20.00 hodin.

Toušičtí občané mají na poplatky čas

Toušice – Na placení poplatků za tento rok mají občané v Mlékovicích a Toušicích ještě dost času. Zatímco v některých obcích musí být poplatky zaplacené již do konce měsíce února, zdejší mají čas až do posledního dne v březnu. Za komunální odpad zaplatí 500 korun za trvale hlášenou osobu a za rekreační objekt. Za pejska platí místní 50 korun, za druhého a každého dalšího psa pak 150 korun. Poplatky se vybírají vždy v úředních hodinách. Lze je také poslat na účet obce.

Nepůjde elektřina v části obce

Výžerky – Dnes nepůjde elektřina. K přerušení dodávky elektrického proudu dojde od 7.30 hodin do 11.00 hodin v jedné části obce a od 11.30 hodin do 14.00 hodin v druhé části obce. Přerušení dodávky elektřiny se však týká jen některých objektů. Jejich výpis je k dispozici na úřední desce obce.

Bečvárští přijali finance z dotace

Bečváry – Zastupitelé přijali dotaci ve výši téměř 722 tisíc korun na rámovou propust. Poskytnutí dotace schválil Středočeský kraj již v prosinci minulého roku. Dotace se týká ještě odstraňování povodňových škod.

Prohovoří retardér v obci Syneč

Krupá – Starosta obce Martin Mokroš svolal na dnešní den veřejné zasedání zastupitelstva obce Krupá. To se uskuteční v zasedací místnosti obecního úřadu od 19.00 hodin. Hovořit se bude o retardéru v Synči a také o úpravě rozpočtu číslo 1. Na konci zasedání bude prostor pro diskuzi.