Znají rozpočet na příští rok

Kozojedy – Návrh rozpočtu již zveřejnili. Sestavený byl jako přebytkový. Přebytek příjmů prý bude převedený do rezervního fondu obce. Tam jsou také úspory roku letošního a let předchozích. Kromě povinných výdajů předpokládá vedení obce provést přípravu či realizaci následujících staveb. Půjde o opravu střechy a fasády hasičské zbrojnice, dále o zakrytí prostoru mezi starou a novou budovou mateřinky. V plánu je také úprava krajnice v ulici Kostelecká v úseku od ulice Zahradní po ulic U Ohrad. V příští roce by mělo dojít také ke zbudování chodníku mezi ulicemi Slepá a Zahradní. Dojít by mělo také na projektovou přípravu rekonstrukce budovy obecního úřadu a v neposlední řadě také na opravu střechy budovy prodejny. Kromě těchto záměrů zastupitelé počítají také s tím, že bude určitě potřeba provádět řadu dalších neplánovaných oprav a údržbových činností.

Školáci nabídnou adventní výstavu

Kouřim – Na školní prodejní výstavu s názvem Vánoční pohlazení zvou žáci i pedagogové Základní školy Miloše Šolleho. Výstava se koná 1. a 2. prosince od 8.00 hodin do 16.00 hodin v sále městské radnice.

Kompostárna přes zimu omezí provoz

Struhařov – Kompostárna bude od 1. prosince otevřená jen v úterý, ve čtvrtek a v sobotu v dopoledních hodinách. V úterý pak také odpoledne od 13.00 do 18.00 hodin.