Svezou plasty, sklo i papír

Kouřim – V pátek provedou Kouřimští svoz žlutých pytlů s plasty, nápojovými kartony a drobným polystyrenem, svázaných vytříděných balíků papíru a také skla. Vše je třeba připravit do 8.00 hodin před domy. V sobotu bude od 8.00 do 9.00 hodin otevřený technický dvůr. V neděli budou moci lidé odložit před své domy nepotřebné železo. Vedení města zároveň prosí o zametení chodníků před nemovitostmi.

Vyřeší majetkové záležitosti i rozpočtové opatření města

Zásmuky – Páté a šesté rozpočtové opatření budou řešit zastupitelé města Zásmuky na zasedání, které je naplánované na 30. srpna od 18.00 hodin. Mimo to dojde také na majetkové záležitosti a na závěr bude možné diskutovat. Na zasedání v poslední den letních měsíců zve starosta města Josef Krombholz. 

Hasiči budou soutěžit na hřišti

Třebovle – Na hřišti se v sobotu odehraje 8. kolo 16. ročníku Podlipanské ligy. Soutěžit se bude ve třech kategoriích. Do té první patří přípravka, mladší a starší žáci. Ti se budou prezentovat od 7.15 do 7.45 hodin a v 8.00 hodin začnou soutěžit. Ženy a dorost se budou prezentovat od 10.45 do 11.15 hodin. Soutěž zahájí od 11.30 hodin. Muži se budou prezentovat od 12.45 do 13.15 hodin. Mužská soutěž bude zahájena od 13.30 hodin. Jelikož je v Třebovli zrovna posvícení. Lidé se mohou večer těšit na zábavu s bohatou tombolou.