Zájemci o 25. setkání Kostelců se mohou hlásit na oddělení kultury

Kostelec n. Č. l. – Zájemci o návštěvu Kostelce nad Orlicí v rámci setkání Kostelců se mohou hlásit do 6. června na městském úřadě, konkrétně na oddělení kultury. Autobus na akci, která je spojená s městskou slavností, bude odjíždět 25. června od budovy městského úřadu v 6.30 hodin. Kostelec nad Orlicí hostil setkání Kostelců naposledy v roce 2008, letos navíc oslaví 700 let od první písemné zmínky o městě. Někteří se na akci vydají z Kostelce nad Černými lesy na kolech. 

Vyřeší místo pro zajištění energie

Kouřim – Přípojné místo pro zajištění elektrické energie při akcích ve Skále a u čerpacího místa pro plnění požárních cisteren budou řešit zastupitelé města Kouřim v rámci svého zasedání. Diskutovat se bude také o otázce výherních hracích přístrojů ve městě Kouřim. Zastupitelé se sejdou ve středu 25. května od 18.00 hodin v obřadní síni radnice v prvním patře.

Nučičtí mohou odložit odpad

Nučice – V sobotu přistaví kontejner na nadměrný odpad na obecní pozemek u výkrmny. Kontejner bude lidem k dispozici od 9.00 hodin do 11.00 hodin. Lidé mohou přinést kovové předměty, ale také zářivky, akumulátory, lednice, elektro, nábytek, PVC nebo například koberce. Lze donést i pneumatiky z osobních automobilů.