Radimští mají známky na popelnice

Radim – Radimští mají nově od letošního roku známky na popelnice. Lidé ji dostanou po zaplacení poplatku za svoz komunálního odpadu. Známku si musí vyzvednout na obecním úřadě, případně mohou zažádat o zaslání známky poštou. Známku musí vylepit i ti občané, kteří jsou od poplatku za odpad osvobozeni. Pokud nebude známka na popelnici vylepená po uplynutí lhůty splatnosti poplatku za odpad, nebude popelnice vyvážená. Radimští musí zaplatit do konce měsíce května.

Zápis do mateřinky je již v pátek

Třebovle – Zápis do mateřské školy v Třebovli je již tento pátek. K zápisu jsou zvaní rodiče a děti. Zápis se uskuteční od 10.00 hodin do 14.00 hodin. S sebou je nutné přinést rodný list dítěte a občanský průkaz. Dotazy ohledně zápisu lze řešit telefonicky nebo také emailem.

Čeká je schvalování podání žádosti

Krychnov – Schválit podání žádosti o komplexní pozemkovou úpravu, schválit rozpočtové opatření zastupitelstva nebo schválit závěrečný účet obce za minulý kalendářní rok. To jsou jen některé body, které čekají na zastupitelé obce Krychnov na 1. veřejném zasedání zastupitelstva, které je naplánované na neděli 6. března. Zasedání začne v 17:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu v Krychnově.

Svolali zasedání na dnešní den

Přehvozdí – Na dnešní den svolalo vedení obce Přehvozdí druhé zasedání zastupitelů v tomto roce. Konat se bude od 18.00 hodin na obecním úřadě. Hovořit se bude o internetovém mapovém serveru, ale také o projektu na rybníky. Jedním z témat je také udělení obecních symbolů.

Hrozí, že spadnu stromy v lese

Vyžlovka – Po intenzivním sněžení hrozí pád stromů v obecním lese. Vedení obce tedy doporučuje občanům, aby se z důvodu bezpečnosti nezdržovali v blízkosti lesa, než riziko pomine.

V Olešce se dozvědí, jak se rodí kniha

Oleška – Jak se rodí kniha se dozvědí v Olešce. V místní knihovně totiž bude na dotazy zejména malýchčtenářů odpovídat Jitka Nováková, Kolíňačka a autorka knihy Dobré ráno Evelíno. Kromě toho, že tato dáma představí svou knihu, bude vyprávět také o tom, jak kniha vzniká a jak to vypadá v tiskárně. Posluchači se dozví také spoustu dalších zajímavostí. Akce je naplánovaná na neděli 13. března od 14.00 hodin. Přednáška je vhodná pro všechny věkové skupiny, ale zvláště pro děti, které rády objevují krásný svět knih.

Přistaví kontejner před obecní úřad

Konojedy – Ve dnech 11. března od 15.00 hodin do 12. března do 12.00 hodin bude v Konojedech před budovou obecního úřadu přistavený kontejner na velkoobjemový odpad. V pátek i v sobotu ho mohou v uvedených hodinách využít všichni občané, kteří mají doma tento druh odpadu.

Budou bez proudu

Jevany – V obci nepůjde elektrická energie. Přerušení dodávky elektřiny je naplánované na 11. března od 7.30 hodin do 15.00 hodin.