Plasty vyhazují do žlutých pytlů

Svojšice – V rámci rozšíření třídění odpadů byly ve Svojšicích a okolí roznesené žluté pytle na plast z domácností. Do žlutých pytlů lze vhazovat platové kelímky, PET lahve, plastové tašky a sáčky, láhve od mycích prostředků, polystyren i nápojové kartony. V den svozu je nutné pytle dát před dům. Odevzdat jich lze libovolný počet. Náhradní pytle si lze vyzvednout na obecním úřadě. Jako den svozu je naplánovaný vždy poslední pátek v měsíci. V lednu se tak svoz uskuteční 29.

Zastupitelé řeší založení JSDH

Lhotky – V Domečku ve Lhotkách se v pátek 22. ledna uskuteční od 17.00 hodin veřejné zasedání zastupitelů. Hovořit se bude o založení Jednotky Sboru dobrovolných hasičů a také o žádosti o dotace.

Cvičení se koná v jiných termínech

Vyžlovka – Termíny cvičení na obecním úřadě se změnily. Ti, kteří mají zájem docházet na rehabilitační jógu mohou chodit na obecní úřad každé pondělí od 17.30 hodin do 19.00 hodin. Pilates se bude nyní cvičit každý čtvrtek od 18.30 hodin.

Jevanští potřebují finanční pomoc

Jevany – Opět jsou vypsané dotace na rozvoj venkova. Toho chtějí využít v Jevanech a tak podali žádost. Rádi by totiž opravili zvoničku v obci. O peníze však chtějí žádat také ohledně dovybavení Jednotky Sboru dobrovolných hasičů. Finance bude obec potřebovat také v případě opravy místních komunikací Na Dubince a Ve Smrčinách. Také v tomto případě bude vedení Jevan žádat o finanční injekci. Stejně tak obec potřebuje finančně vypomoci s opravou sportovních kabin. O všech těchto žádostech se hovořilo na prvním letošním zasedání zastupitelstva. Na zasedání, ze kterého byli omluveni dva zastupitelé, se hovořilo také o žádosti o umístění recyklačních kontejnerů do prostoru Jevany – Bohumile.