Malotičtí vysadí čtyřicet ovocných stromů

Malotice – Čtyřicet ovocných stromů získají malotičtí v rámci projektu sázení stromů místní akční skupiny. Kromě samotných stromů získá obce také výsadbový materiál. Výsadba svépomocí občanů je naplánovaná na 7. listopadu.

Chtějí navýšit odpolední školní spoje

Krupá – Možnost navýšení školního spoje v odpoledních hodinách bude řešit vedení Krupé na jednání, které je naplánované na 7. října. Zastupitelé obce se sejdou v zasedací místnosti obecního úřadu od 19.00 hodin. Hovořit se bude také o řešení kapacity základní školy v Kostelci nad Černými lesy. Krupá totiž spadá do školského obvodu černokostelecké školy.

Potřebují novou škrabku do školní jídelny

Horní Kruty – Mateřinka v Horních Krutech žádá o poskytnutí dotace na koupi nové škrabky brambor a kořenové zeleniny do školní jídelny. Stávající škrabka je totiž v havarijním stavu, sloužila totiž dlouhých 35 let. Nová kvalitní škrabka by měla stát zhruba 40 tisíc korun. Přítomní se mohli k nákupu vyjádřit, ale starosta obce navrhl nákup schválit. Zastupitelstvo nakonec tento nákup a navýšení rozpočtu mateřinky na tento rok schválili.