Psy pustila žena v Sokolské na volno

Kolín – V Sokolské ulici byla na procházce žena se psy. Neobtěžovala se však po nich odklidit jejich exkrementy a navíc je nechala běhat na volno. Načapala ji však hlídka strážníků. Ženu strážníci upozornili na povinnosti, které porušila a uložili ji blokovou pokutu.

Budou dělat nové veřejné osvětlení

Jevany – Zvolit komisi pro výběrové řízení na veřejné osvětlení na Kociánce musejí zastupitelé obce na svém zasedání, které mají naplánované na 7. května. Ve čtvrtek se Jevanští sejdou již od 18.00 hodin. Hovořit budou také o přemístění třech laviček u rybníka na pozemek jednoho z domů.

Anonym nahlásil kamiony v Rybářské

Kolín – Anonymní telefonát oznámil městským policistům, že v Rybářské ulici jsou dva kamiony. Ty v místě částečně blokovali průjezd. Hlídka strážníků se vydala na místo, kde opravdu našla dva kamiony. Jejich řidiči hledali jednu z místních firem a do Rybářské ulice je navedla navigace. Strážníci proto pomohli oběma vozidlům vycouvat z ulice a do cíle je poté doprovodili. Řidiči velmi děkovali za pomoc.

V červenci odvezou i elektroodpad

Konojedy – Běžně tento druh odpadu neodvážejí. Poslední červencový den se však uskuteční sběrová akce elektroodpadu a baterií. A to od 9.00 hodin do 18.00 hodin před budovou úřadu.

Po nehodě ženu odvezl vrtulník

Uhlířská Lhota – K dopravní nehodě došlo v katastru Uhlířské Lhoty. Jednašedesátiletá řidička jela od Chlumce nad Cidlinou a nevěnovala se řízení. Za jízdy usnula a v levotočivé zatáčce přejela do protisměru, vjela do příkopu a narazila do stromu. Ten zlomila a jeho pádem došlo k poškození elektrického ohradníku. Vozidlo se s řidičkou navíc přetočilo na střechu. Při nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla z místa letecky transportovaná do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. „Při dopravní nehodě vznikla škoda na autě 30 tisíc, na zlomeném stromu asi 2 tisíce a na elektrickém ohradníků asi tisíc korun," řekla k nehodě tisková mluvčí kolínských policistů Martina Fejfarová.

Na fotbal můžou přijít také dívky

Pečky – Fotbalový klub AFK Pečky ve spolupráci s Tomášem Kuchařem, bývalým prvoligovým fotbalistou, pořádá v úterý 5. května od 17.00 hodin na městském stadionu v Pečkách, nábor chlapců a děvčat narozených v roce 2009 a 2010 do fotbalové školičky a dále nábor ročníku 2008 do mladší přípravky. Účast dětí ve sportovním oblečení a obuvi.