Slyšel volání o pomoc, na místo zavolal strážníky

Kolín – Volání o pomoc zaslechl kolemjdoucí v odpoledních hodinách ve Vávrově ulici nedaleko hřiště 3. základní školy. Podle strážníků kolemjdoucí označil jako místo volání o pomoc stavební buňku na oploceném pozemku. „Vzhledem k tomu, že strážníci na volajícího muže neviděli a hrozilo nebezpečí, přeskočili plot,“ popsala mluvčí strážníků Helena Honkiszová. Muž měl problémy s dolními končetinami, hlídka tedy na místo zavolala lékaře. Muž byl podle strážníků v prostoru na povolení majitele a nedopouštěl se protiprávní činnosti.

Stavební úřad bude v pondělí zavřený

Kostelec n. Č. l. – Černokostelečtí musí v pondělí 20. března z technických důvodů pro veřejnost uzavřít stavební úřad. Stavební záležitosti mohou občané vyřídit nejbližší následující úřední den, tedy ve středu 22. března. Otevřeno bude od 8 do 11.30 hodin a od 12.30 do 17 hodin.

Dětská hřiště dnes opět po zimě otevřou veřejnosti

Kouřim – Právě dnes budou opět po zimě otevřená dětská hřiště. Maminky se svými ratolestmi mohou opět využívat dětské hřiště Na Hradbách, ale také hřiště Knoflíček a Přístav. V parku Na Hradbách bude navíc ke shlédnutí připravená pro všechny generace Galerie Na Plotě s názvem Jaro! Jaro!

Pracovníci úřadu přijedou jen pokud bude zájem

Týnec n. L. – Pracovníci finančního úřadu zavítají do Týnce nad Labem. Na městském úřadě budou k dispozici občanům v pondělí 20. března od 15 do 16.30 hodin. Občané mohou využít poradenské služby nebo podat daňová přiznání. Pokud však nebude mezi lidmi o akci zájem, dojde k jejímu zrušení.