V létě budou budovat cyklostezku na Bambousek

Týnec n. L. – Cyklostezka z Týnce nad Labem na Bambousek by měl být vybudovaná do podzimu. Zhotovitel by měl pracovat během letních měsíců. Původní předání stavby se pozdrželo z důvodu přeložky dvou sloupů elektrického vedení. Bylo také potřeba vyřezat dřeviny, které bránily stavbě.

Stavět mohou, až bude vybudovaná kanalizace

Nučice – Z podmínek orgánů ochrany životního prostředí vyplývá, že majitelé stavebních pozemků v obci mohou začít stavět až ve chvíli, kdy budou stavební pozemky napojené na kanalizaci. Podle nového územního plánu navíc není možné, aby lidé budovali vlastní domovní čističky. Územní plán počítá s obecní čistírnou odpadních vod, její výstavba je však komplikovaná vzhledem k ochrannému pásmu vodních vrtů.

Kolínské kulturní léto
Kulturní léto startuje v neděli na Kmochově ostrově

Školku přes prázdniny uzavřou, budou malovat

Ohaře – Mateřinka v Ohařích bude pro děti k dispozici jen do 14. července. Od pondělí 17. července až do 1. září bude uzavřená. Přes prázdniny se prostory mateřské školy vymalují. Plánuje se také úklid a drobné údržbářské práce.

Prosí o staré fotografie a obrázky Voděrad

Černé Voděrady – U odpočinkových míst v obci jsou nainstalované tři tabule, na nichž by zastupitelé chtěli nabídnout informace o obci a okolí včetně historických obrázků. Z toho důvodu vedení obce žádá vlastníky starých obrázků a fotografií o jejich zapůjčení k oskenování. Lidé mohou nosit obrázky do poloviny srpna.

Pošta upravuje otevírací dobu na červenec

Plaňany – V červenci bude plaňanská pošta otevřená od 3. do 7. července, poté od 12. do 19. července a od 24. do 31. července vždy od 8 do 10 hodin a v odpoledních hodinách od 14.30 do 16 hodin. Nejbližší otevřené pobočky pošty mimo tyto dny jsou v Pečkách a v Kolíně.

Můžete podat připomínky

Pečky – Až do 10. července lze podávat připomínky a náměty k navrženému jízdními řádu vlaků na odbobí od 10. prosince 2017 do 8. prosince 2018. Připomínky lze směřovat přímo na Integrovanou dopravu Středočeského kraje nebo na Městský úřad Pečky.

Vysvědčení na 7. základní škole Kolín
OBRAZEM: Školou znělo Prázdninám třikrát hurá