Zchátralý cukrovar by se měl změnit k nepoznání

Cerhenice – Dlouhodobé úsilí o řešení situace se zchátralých soukromým cukrovarem začíná nést ovoce. Vedení Cerhenic cílí na evropské dotace, díky nimž by se mohlo podařit budovy vykoupit a zrekonstruovat. „Zejména nám jde o dvě silně zchátralé výškové budovy, které dělají městysi ostudu a někdy dokonce kvůli svému havarijnímu stavu mohou i ohrožovat své okolí,“ předeslal starosta Marek Semerád. Městys již připravuje projekty, díky nimž by měl v areálu bývalého skladu a technologie vzniknout parkovací dům, bývalé kanceláře ve staré budově by se měly proměnit na dílny pro základní školu a byty. Revitalizace by se měla dočkat tůň, naopak bývalé garáže jsou určené k demolici. 

Program pro ženy připravili ve Vodním světě

Kolín – Správa městských sportovišť v září oslaví 10 let od založení společnosti. Slavit bude už nyní. Pro návštěvnice bude v hale Vodního světa připravené krášlení. Profesionální poradkyně ukáže nejnovější trendy v líčení, a to už v sobotu 15. července.

Otevřenou ulici tentokrát přerušilo počasí.
OBRAZEM: Otevřenou ulici tentokrát počasí narušilo

První ročník promítání pod hvězdami startuje v sobotu

Škvorec – Spolek sousedů ve spolupráci s dobrovolnými hasiči připravil promítání letního kina pod názvem Bezdíkovské filmové léto. První představení bude v sobotu od 21.30 hodin. Bude to romantická komedie Dušana Kleina Jak básníkům chutná život. Natáčela se ve Škvorci a letos slaví 30 let od uvedení do kin. Občerstvení je díky hasičům zajištěno hodinu před představením. „Jde o první ročník, omlouváme se tedy za případné technické obtíže,“ uvedl organizátor Jaroslav Vácha. O dalším programu mohou diváci hlasovat na internetu. 

Stavba kanalizace uzavřela dvě silnice do konce srpna

Kolínsko – Kvůli budování kanalizace v Přišimasech je uzavřená silnice Hradešín – Přišimasy, přidala se ještě uzavírka silnice Škvorec – Přišimasy. Uzavírka potrvá do konce srpna. 

Zuzana Víznerová.
Trenérka: Chcete sportovat v létě? Raději si přivstaňte