Opraví silnici v chatové oblasti, průjezd bude omezený

Týnec n. L. – Týnečtí se chystají na opravu komunikace v chatové oblasti. První etapa začne již v pondělí a průjezd místem bude od té doby omezený. Práce by měly trvat asi týden.

Kouřimští řeší vodovod, opravy i zdravotní středisko

Kouřim – Kouřimští chtějí probrat cenové nabídky na opravu komunikací i výběrové řízení na vodovod a kanalizaci. Hovořit chtějí také o plánované výstavbě zdravotního střediska. Sejdou se proto v pondělí v 18 hodin v obřadní síni radnice v prvním patře.

U pečeckého nádraží vzniknou parkovací místa

Pečky – U nádraží by se v budoucnu mělo cestujícím lépe parkovat. Budoucí parkoviště by mělo být na nevyužívaných pozemcích u nádraží budovy. Vzniknout by mělo 78 parkovacích míst. Nová stání pro auta by měla být ze zámkové dlažby. Součástí parkoviště bude veřejné osvětlení a chybět nebude ani kamerový systém. Stavební řízení bude vzhledem k ochrannému pásmu železniční dráhy déletrvající.

Vybírají zhotovitele stavby

Vyžlovka – Stavba vodovodu a kanalizace v ulicích K Pařezu, Na Bělidle, Pod Obcí a Jevanská je stále v přípravách. Ve středu dojde k otevírání obálek dodavatele stavby. Po podpisu smlouvy by pak stavba mohla začít.