Hlavní pošta dnes zavře dřív

Kolín – Provoz na takzvané hlavní poště na náměstí Republiky bude ve středu 19. července omezen. Bude se zde totiž instalovat nový operační systém. Pobočka bude pro klienty otevřena jen od 8 do 12 hodin, odpoledne bude mít zavřeno. Využít bude možné pobočky České pošty v ulici Pod Hroby, která bude mít otevřeno standardně od 8 do 18 hodin, nebo pobočku v Mlýnské ulici, která bude klientům k dispozici také ve standardních otevíracích hodinách, tedy od 8 do 17 hodin. 

4G zahrají pod širým nebem

Vrátkov – Pouťovou zábavu si budou moci užít obyvatelé Vrátkova a okolí v sobotu od 20 hodin. Akce se koná u místní hospody U Emila za každého počasí, vstupné je zdarma. Vyhrávat bude kutnohorská kapela 4G.

Zákaz vjezdu kamionů. Ilustrační foto.
Pražský zákaz kamionů ohrozí řidiče v kraji, varuje hejtmanka

Ekocentrum oslaví žně, nocovat se bude venku

Oškobrh – Pořadatelé z Ekocentra Huslík připravili na sobotu oslavu žní na vrchu Oškobrh. „Společně připravíme očistný oheň, oltář a hostinu. Uvážeme panny a panáky z obilí, projdeme očistným rituálem, zazpíváme si a strávíme noc na Oškobrhu,“ zvou organizátoři na neobvyklou akci. Je možné si přinést také své rituální předměty, oltář nebo snop obilí na výrobu panáka. Sraz na akci je v 18 hodiny v Ekocentru Huslík nebo můžete přijít v 19 hodin přímo pod Oškobrh ve směru od Opolan. 

Nebezpečné místo pomůže vyřešit chodník za 4 miliony

Úvaly – Ještě letos chce město zahájit stavbu chodníku mezi ulicemi Klánovická a Purkyňova. Jedná se o místo, které je pro chodce opravdu nebezpečné. Úvaly v těchto dnech získaly dotaci, takže situace by se měla výrazně změnit, to zejména pro obyvatele čtvrtí V Setých a Nad Okrájkem. Chodník bude také příspěvek k zásadnímu zlepšení propojení pro pěší směrem od Pařeziny. „Budování nového chodníku bude velmi pravděpodobně spojeno s omezením dopravy na Jirenské, patrně kyvadlový provoz řízený semafory. Doba výstavby je odhadnuta na osm týdnů a na rozdíl od průtahu v Riegrově je stavba plně v režii a řízení města Úvaly,“ řekl starosta Petr Borecký. Náklady na vybudování nového chodníku dosáhnou necelých 4 milionů, z toho 3,4 milionu pokryje dotace.

Kolínská chytrá klíčenka
Kolín v prestižní soutěži: porotu zaujalo parkování

Dobšičtí si posedí s písněmi z Čech i Moravy u cimbálu

Dobšice – Polovina prázdnin se pomalu blíží a v Dobšicích se rozhodli, že ji oslaví v Obecní restauraci při muzice. A ne při ledajaké. Přijede cimbálovka, parta skvělých muzikantů, společně s níž si mohou všichni zájemci jen tak posedět u vínečka nebo si zatančit a zazpívat nejhezčí české a moravské písničky. Venkovní posezenís cimbálovkou, pokud bude příjemné počasí, se bude konat v sobotu 29. července od 18 hodin. K vínu nebudou chybět speciality z udírny.

Život na psí knížku tématem pořadu Kontakt na Regionu

Kolínsko – Každý všední den po 20. hodině vysílá Český rozhlas Region Střední Čechy pořad s názvem Kontakt. Hosté z různých oborů v něm odpovídají v živém vysílání přímo na dotazy posluchačů. Dnes bude hostem psycholog Petr Hroch. Moderátorka Dita Vojnarová s ním probere výhody a úskalí života takříkajíc „na psí knížku“. Do Kontaktu se můžete se svými dotazy zapojit i vy – už dnes večer na obvyklé frekvenci 100,5 FM.

Dílo Jana Kubíčka po zásahu vandalů.
Vandalové se vyřádili na díle Jana Kubíčka