Hasiči se utkají letos po třetí

Zibohlavy – Tentokrát dobrovolní hasiči ze Zibohlav hostí další kolo Kutnohorské hasičské ligy. Třetí kolo soutěže v požárním útoku na sklopné terče bude rozdělené na soutěž mužů a žen. Soutěž začne v sobotu 10 hodin dopoledne a každý tým bude mít dva pokusy. Po skončení soutěže začne dětské sportovní odpoledne u rybníka, které potrvá od 15 do 18 hodin. Připravené budou dovednostní soutěže a hry pro dětské návštěvníky. Chybět nebudou ani oblíbené nástřiky hasičských terčů, které si mohou vyzkoušet také rodiče. Na každého dětského návštěvníka čeká odměna.

Divadlo připravuje představení o klaunovi

Louňovice – Také přes léto bude aktivní divadlo v Louňovicích. Zájemci se 8. července od 17 hodin mohou těšit na představení Bedřich a jeho tetička v podání pražského divadla Bořivoj. Klaun Bedřich chce uspořádat klaunské vystoupení, nečekaně se však objeví jeho zmatená tetička, která chce taky vystupovat. Kouzla a žonglování pobaví hlavně děti. Na léto jsou plánovaná i další představení.

Děti se na trase setkaly se zástupci jednotlivých měsíců.
OBRAZEM: Kalendářním rokem prošli během jednoho dne

Bar Pod Hodinama ožije netradičně v pondělí

Kolín – Netradičně v pondělí 3. července se sejdou fanoušci punkové a hardcoreové muziky v kolínském baru Pod Hodinama, kde vystoupí kapela YC-CY ze Švýcarska a uskupení nazvané Rožava z Brandýsa nad Labem. Hudební večer začne ve 20 hodin.

Přehvozdí ožije závody minikoní, vítaní jsou pejsci

Přehvozdí – Třetí ročník Velké ceny Przechwozd je naplánovaný na neděli 2. července od 10 hodin. Jde o terénní závod minikoní s vodičem. Dráha bude otevřená také pro pejskaře. Nově jsou zavedené také rodinné starty. Akcí bude provázet Pavel Trávníček a vystoupí Samson Lenk.

Na děti i dospělé čeká veselé zakončení roku

Konárovice – Veselé zakončení školního roku čeká na děti i dospělé v Konárovicích na místním fotbalovém hřišti v pátek 30. června. Zájemci se sejdou v 17 hodin. K tanci i poslechu zahraje kapela Trampoty. Kromě hudby na příchozí čeká grilování.

Přednáška prozradí jak využít tibetské misky i jejích původ

Poděbrady - S původními hudebními nástroji různých kontinentů seznámí zájemce v Ekocentru Huslík dnes od 18 hodin Věra Martincová. Přednáška má název Tibetské misky a kartálky. Tyto nástroje, které pocházejí z rozsáhlé oblasti Himálají, jsou stále častěji vyhledávány pro svůj celkově harmonizační účinky svého zvuku. Jejich vibrace napomáhají spojit se se svým vnitřním tělem a být vědomě přítomný tak, jak to činí po staletí mniši v Tibetu, Nepálu a Indii. Účastníci přednášky se dozví zajímavosti o původu a využití tibetských misek a budou mít možnost zkusit si je sami rozeznít. Přednáška potrvá od 18 do 20 hodin.

Ilustrační fotografie.
Kultura na Kolínsku. Kam vyrazíte?