Děti chytaly ryby v místním rybníce, ty které se bály mohly využít napuštěné vaničky. V lese na ně čekal myslivec. Ten jim radil s hádáním názvu zvířátek. O kousek dál děti slaňovaly přes řeku. „Teď jedno dítě nechtělo, tak za něj jela maminka," řekl nám jeden z pořadatelů převlečený za kovboje.
V jedné části zámecké zahrady děti hledaly postavičky patřící vždy do jedné pohádky, u pana krále přenášely papírová kolečka pomocí brčka a u Pepka námořníka skládaly papírové lodičky. „Ale já to taky neumím," ozývaly se rodiče, kteří měli svým dětem se skládáním pomoc. S pomocí přítomné námořnice to však nakonec všichni zvládli.
V druhé části zámecké zahrady děti potkaly Křemílka a Vochomůrku. Ti chtěli péct koláč, proto jim soutěžící nosili jahody. Mach s Šebestovou a kouzelným sluchátkem se ptali, co ztratila princeznička na bále nebo co měl na hlavě Děd Vševěd. Rumcajs se mstil knížepánovi a spolu s dětmi po něm střílel šiškami. U trpaslíka si malí soutěžící vyzkoušeli, zda se bojí či nebojí tmy. Ti, kteří věděli, že tuto zkoušku odvahy nezvládnou, ji mohli nahradit bludištěm.
Posledním stanoviště patřilo Šmoulince. Děti zde házely barevné kroužky na stejně barevné kolíky.
Během soutěžení se účastníci mohli zastavit ve výtvarné dílničce. Tady si mohli vyrobit papírové kytičky. Hned vedle nabízeli malování na obličej. Nádherné malby měnily dětské obličeje tu na Svatata, tu na Spidermana nebo Batmana. Holčičky volily motivy motýlků nebo kytiček.
Příjemný den zakončilo loutkové divadlo Anička pohádkou O červené Karkulce, později si děti mohly opéct špekáčky.