Základní a Praktická škola Český Brod společně s AŠSK Kolín a Středočeským krajem uspořádaly ve čtvrtek již sedmý ročník turnaje O pohár 17. listopadu. „Před zahájením turnaje jsme si připomněli význam tohoto svátku v české a československé historii,“ prozradil zástupce českobrodského týmu Jaroslav Kulich. „Více méně všechny děti věděly, o co se jedná,“ doplnil.

V turnaji se nakonec utkaly čtyři týmy v jedné skupině systémem každý z každým. „Další čtyři týmy se včera omluvily kvůli onemocnění svých hráčů. Museli jsme tedy trochu změnit herní systém,“ zmínil se po turnaji Jaroslav Kulich. V Českém Brodě se tak utkaly týmy z Kouřimi, Úval, Kolína a domácího Českého Brodu.

Hned první utkání nabídlo souboj odvěkých rivalů. Utkaly se v něm týmy Kolína a Českého Brodu. „Měli jsme z toho prvního utkání trochu strach,“ zmínil se Jaroslav Kulich. Domácí však svým soupeřům příliš nedovolili.

Krátce po úvodním hvizdu se jim totiž podařilo vsítit první gól a celé utkání nakonec vyhráli čtyři – nula. „Myslím si, že ta první výhra kluky nabudila a stála za tím, že jsme uspěli v celém turnaji,“ přemítal Jaroslav Kulich.

Domácí tým totiž nakonec celý turnaj vyhrál s úctyhodným skóre 10 – 0, když ho v brance skvělými výkony podržel Petr Smolný. „Petr byl v bráně vynikající, měl skvělé zákroky, ještě jsem ho tak chytat neviděl,“ chválil ho Kulich. Domácí gólman získal i cenu rozhodčích pro nejlepšího brankáře celého turnaje, když nepustil ani jediný gól.

Martin Šnajdr