Porotu, kterou tvořili Květa Zámišová, Aleš Horáček, Pavel Dvorák a mluvčí Jan Čtvrtečka, zaujala výjimečná kulinářská kouzla, mezi nimiž  opravdu nebylo jednoduché spravedlivě rozhodnout.

Soutěžilo 27 vzorků, což je sice o pět méně než vloni, přesto je to pro porotu dost velké sousto.  Jen si představte, že ochutnáváte třeba už dvanáctý kousek, a to nejste ještě ani v půlce. Pamatovali byste si ještě chuť toho prvního? Chuť se hodnotila  samozřejmě především, ale svou roli hrál i vzhled.

Na vítěze čekaly pěkné ceny. „Na ty  přispěli věrní sponzoři,  za což bych jim chtěl velice poděkovat," řekl organizátor Jiří Mazurkiewicz z pořádajícího sdružení Zelená pauza.

Kromě hlavní výhry nechyběla ani vepřová hlava, o kterou losovali ti, kteří nedosáhli na stupně vítězů.  Letos se tím šťastným stal Jaroslav Volný.

Na krásném třetím místě v soutěži umístil Antonín Puncmann,  na druhém místě se umístila Monika Horáčková  a na prvním místě Anita Novotná.  „Nejhorší sekanou upekl a zároveň se stal skokanem roku ze 4. na 27. místo pan Jiří Mazurkiewicz," smál se organizátor.

K dobrému jídlu a zábavě  hrála skvělá country kapela z Nymburka, která si říká Křupani.