Porotu, kterou tvořili Květa Zámišová, Aleš Horáček, Pavel Dvorák a mluvčí Jan Čtvrtečka, zaujala výjimečná kulinářská kouzla, mezi nimiž opravdu nebylo jednoduché spravedlivě rozhodnout.
Soutěžilo 27 vzorků, což je sice o pět méně než vloni, přesto je to pro porotu dost velké sousto. Jen si představte, že ochutnáváte třeba už dvanáctý kousek, a to nejste ještě ani v půlce. Pamatovali byste si ještě chuť toho prvního? Chuť se hodnotila samozřejmě především, ale svou roli hrál i vzhled.
Na vítěze čekaly pěkné ceny. „Na ty přispěli věrní sponzoři, za což bych jim chtěl velice poděkovat," řekl organizátor Jiří Mazurkiewicz z pořádajícího sdružení Zelená pauza.
Kromě hlavní výhry nechyběla ani vepřová hlava, o kterou losovali ti, kteří nedosáhli na stupně vítězů. Letos se tím šťastným stal Jaroslav Volný.
Na krásném třetím místě v soutěži umístil Antonín Puncmann, na druhém místě se umístila Monika Horáčková a na prvním místě Anita Novotná. „Nejhorší sekanou upekl a zároveň se stal skokanem roku ze 4. na 27. místo pan Jiří Mazurkiewicz," smál se organizátor.
K dobrému jídlu a zábavě hrála skvělá country kapela z Nymburka, která si říká Křupani.