VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Cestovatel vyprávěl i o své expedici na vrchol hory Mont Blanc

Kolín - Academia Rerum Civilium – Vysoká škola politických a společenských věd v Kolíně připravila přednášku s názvem Po stopách Milana Rastislava Štefánika v Polynésii a Jižní Americe.

24.4.2009
SDÍLEJ:

Cestovatel František Kele vyprávěl i o své expedici na vrchol hory Mont Blanc.Foto: Archiv školy

Na přednášku přišlo přibližně 30 posluchačů, převážně z kurzů Akademie třetího věku a volného času z místní vysoké školy. Přednášející František Kele cestovatel, spisovatel a vedoucí mnoha expozic v jedné osobě, mluvil o cestovatelských aktivitách Milana Rastislava Štefánika a rovněž o svých expedicích například na Mont Blanc, které podnikl na památku Štefánika. Promítl také ukázky ze svých expedičních filmů.

Autor: Jiřina Holubová

Místo události:
24.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Nabíjecí stanice pro elektrokola.

Kolín chce dobíjecí stanici pro elektromobily

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Kulturní tipy: vyrazíte na Otevřenou ulici?

Kolínsko - Přinášíme vám přehled kulturních akcí na Kolínsku.

Skanzen navštívilo už více než 19 tisíc lidí

Kouřim – Skanzen ukončil letošní letní sezónu dožínkami, jež pro něj byly zároveň premiérovým národopisným pořadem. „Měl jsem radost, protože do přípravy se zapojila řada našich zaměstnanců a také externích spolupracovníků, dožínky jsou personálně poněkud náročné na obsazení. Moc mile mě překvapilo, kolik lidí v dožínkovém průvodu umělo zpívat,“ zhodnotil Vladimír Rišlink, ředitel Regionálního muzea v Kolíně, pod které kouřimský skanzen spadá. 

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Region - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení