Přibližně před měsícem třicítka hasičů bojovala s ohněm v areálu tradičního fotbalového klubu AFK Kolín.

Tribunu a kabiny AFK Kolín pohltily plameny, klub to prý nepoloží

Verzí příčin požáru je prý několik

Z doposud neznámých příčin se dnes už historická tribuna ocitla v plamenech a následně lehla popelem. Proč k tomu došlo, zatím jasné není. Verzí příčin vzniku požáru je prý ale hned několik. „Ty jsme předali policii, která nyní bude událost vyšetřovat,“ uvedl včera Jan Bradna, ředitel územního odboru HZS Středočeského kraje Kolín s tím, že konkretizovat možné příčiny nebude.

Policie však musí ještě počkat na další expertízy. „Nevztahuje se to pouze na výsledky hasičského vyšetřování,“ popsala Jana Žďárská z kolínského policejního ředitelství.

Zvídavé ohlasy vyvolal v uplynulých dnech pohled na těžké stroje, které pomalu demolovaly zeď shořelé tribuny. Podle našich informací však nejde o demolici, ale o prevenci. „Zeď, u které hrozilo spadnutí do parku nebo mezi děti, jsme museli nechat odstranit. O žádnou demolici se nejednalo,“ uvedl vše na pravou míru Jaroslav Němec, předseda AFK Kolín s tím, že i oni musejí počkat na výsledky policejního vyšetřování. „Zatím ani nevíme, která firma by případně rekonstrukci starých nebo stavbu nových kabin společně s tribunou stavěla,“ dodal.

Budou kabiny už na jarní sezónu?

Dočkají se tedy mladé fotbalové naděje nového zázemí už na jarní část sezóny? „To bude samozřejmě záležet na investorovi. Každopádně se o rekonstrukci či výstavbu nových kabin budeme snažit v co nejkratším čase,“ poznamenal Jaroslav Němec.

Vhled stadionu by se podle vedení klubu měnit příliš neměl. „Kabiny i tribuna by byly na stejném místě. Pokud dostaneme stavební povolení, chtěli bychom naopak tribunu udělat delší než byla v minulosti,“ nastínil Němec.

Jak se věci okolo stavby dají nebo nedají do pohybu, bude nyní záležet na ukončení policejního vyšetřování.

Zdeněk Holeček, Dana Zářecká