Šlo o žádost o ukončení pracovního poměru, nebo ne? Podle Jana Virgaly nikoliv. „Byl jsem vyzván svým nadřízeným, abych napsal zápis z porady, ze které jsem po nabídce odejít, odešel. V zápise určenému pouze panu Šafránkovi jsem se pak zmínil, že hodlám skončit u policie. Nikde nebylo uvedené datum, kdy tak hodlám učinit, a rozhodně nešlo o samostatnou žádost. Bral jsem to jen jako upozornění přímému nadřízenému,“ řekl Virgala.


S Janem Virgalou se neztotožňuje náměstek ředitele krajského ředitelství pro SKPV Pavel Jenšovský: „Já jsem pouze vyhověl žádosti pana Virgaly v době, kdy chtěl ukončit služební poměr, a výslovně to napsal,“ uvedl.

Jan Virgala využil zákonné lhůty a proti ukončení pracovního poměru se odvolal. „U policie mám zájem dále pracovat. Jinak bych odvolání nepodával,“ řekl včera.

Odvolání se už dostalo k rukám náměstka Jenšovského. „Postoupil jsem ho na personální oddělení, které připravuje všechny podklady. Příliš jeho odvolání ale nerozumím. Pan Virgala ihned sám odevzdal služební zbraň, průkaz a všechny pomůcky a odešel. To byl podle mého názoru jasný projev toho, že chce odejít od policie,“ nastínil Jenšovský.

Personální oddělení nyní připravuje podklady pro krajského ředitele, který by měl rozhodnout o dalším osudu případu „Virgala“. Jasno by prý mohlo být do 14 dnů.