Jak vysvětlil místostarosta Michael Kašpar, kromě oslovených deseti firem včetně kolínských se na tvorbě loga mohou podílet studenti základních škol, středních škol a také Základní umělecké školy v Kolíně. „Může se stát, že bude vybráno logo, které vzejde od studentů s tím, že by ho potom dopracoval profesionál," řekl místostarosta.

Jak vysvětlil starosta Vít Rakušan, s tímto logem Kmochova Kolína by se počítalo nejen na další roky, ale možná i desetiletí. „Bylo by spojeno s Kmochovým Kolínem jako jeho znak, podobně jako samotné město má znak i logo," řekl.

Slavnostní odhalení se odehraje v rámci festivalu

Slavnostní představení novinky by se potom mělo odehrát v rámci programu Kmochova Kolína. Ten se odehraje v klasickém termínu od 12. do 14. června.

Festival dechové hudby organizuje letos město poprvé samo, příprava spadá pod pracovníky odboru školství, kultury a sportu. Koncepci festivalu označil kolínský místostarosta Michael Kašpar za trochu odlišnou oproti loňským ročníkům.

Hlavní změnu vidí v doprovodném hudebním programu. K mikrofonu by se měla dostat také moderna. „Primárně to bude festival dechové hudby, které na festivalu bude 90 procent," řekl. Novinkou bude také druhé pódium na Karlově náměstí.