„Na váze máme klimatizaci," prozradila vážná Lenka Kranková, že ji osobně vysoké teploty v zaměstnání až tak netrápí. Podle jejích slov je však v místě jejího pracoviště velká prašnost. Ta je sice obvyklá po celá rok, ale v teplých dnech je více znát. „Je to kvůli suchu," vysvětlila s tím, že také v lomu mají problém s vodou a tak není možné pracoviště kropit.

„Chlapi navíc musejí mít dlouhé montérky, helmy a na nohou plnou obuv," vypočítala. „To je peklo," dodala. Bezpečnost práce však nelze podcenit kvůli vysokým teplotám, a tak pracovníci lomu musí pracovní dobu vydržet v oblečení, které je vhodné spíše pro chladnější období roku.

Teplo s sebou prý v lomu nepřineslo téměř žádná speciální opatření. Jak již bylo zmíněno, musí se však šetřit vodou, nesmí se kropit silnice a tím se zvyšuje prašnost. Roušky však pracovníci na obličeji nosit nemusí.

Co se týče pitného režimu, Lenka Kranková si nemůže přístup vedení firmy vynachválit. „Máme tu fontány, které se pravidelně doplňují, takže o pitný režim tu máme postaráno perfektně," řekla.

Jako vážná je Lenka Kranková v kontaktu také s řidiči, kteří do lomu přijíždí. Podle ní si na teplotu uvnitř auto pochopitelně stěžují ti, kteří nemají klimatizaci.