Hlediště sportovní haly Spojů bylo na všech letošních zápasech Mattoni NBL vyprodané. Jeho kapacita 610 míst nestačí obrovskému zájmu příznivců, které si basketbal v Kolíně získal. „Naši fanoušci musí často vzít za vděk i sezením na schodech. Všichni proto netrpělivě čekají, jestli se zlepší podmínky jak pro diváky, tak pro naše hráče,“ zní z basketbalového klubu BC Kolín.

Jedinou vyhlídkou je podle nich nová multifunkční sportovní hala. Jejich zrak se tedy obrací na Správu městských sportovišť Kolín (SMSK). Ta totiž usiluje o výstavbu zmiňované haly.

Drama vyznělo pro kolínské basketbalistyPoděbrady – BC Kolín 80:82

Jak to tedy vypadá? „SMSK jako oznamovatel záměru, obdržel Oznámení záměru, tedy dokumentaci EIA, Multifunkční sportovní haly v areálu Vodního světa Kolín s jednoznačně kladným a doporučujícím závěrem. Zpráva konstatuje, že stavba je podlimitní, bez významného vlivu na životní prostředí, naopak s citelným společensko-sportovním přínosem,“ popsal Jakub Plašil, předseda představenstva SMSKy.

Nyní prý bude záležet na vyjádření dotčených správních úřadů, města Kolína a zejména Středočeského kraje, zda tuto dokumentaci uznávají za dostatečnou, nebo si vyžádají ještě další posuzování.

Stále se však objevují odpůrci haly, a to zejména kvůli umístění. Vyrůst by měla vedle Vodního světa v Kolíně. Jak vše dopadne, budeme nadále sledovat.