,,Je to vlastně už desátý ročník našich oslav, ale první dva roky jsme slavili jako výročí TJ Sokola. Nicméně se nám to zalíbilo a zavedli jsme pivní slavnosti, proto je to letos osmý ročník," prozradila deníku jedna z pořadatelů Lenka Borovičková.

Oficiální začátek byl stanoven na druhou hodinu odpolední, ale návštěvníci chodili samou nedočkavostí mnohem dříve. Zkrátka se zásmucký les během odpoledne a večera změnil na střed všeho dění.

Směrem na Prahu se totiž v Zásmukách nachází nepříliš rozsáhlý les, v jehož středu bylo vybudováno veliké fotbalové hřiště s klubovnou a posezením. Členové TJ Sokola tedy vybrali tuto tzv. bažantnici jako vhodné místo pro oslavování. Hřiště tedy oblehly stánky s pitím a jídlem, skákací hrady a pódium.

,,Každé slavnosti připravuji já a zbytek členů Sokola vždy rok dopředu," vypráví Lenka Borovičková. „Ale předchozí roky jsme neměli moc štěstí. Rok co rok nám pršelo a návštěvníků bylo málo. Letos bychom byli rádi, kdyby se prodalo co nejvíce vstupenek," řekla ještě před akcí.

Zdá se, že prosba pořadatelky byla vyslyšena. Když program zahájil fotbalový zápas dětí a hned po něm hudební skupina Crossband, na místě bylo nezvykle moc lidí. Aby sportu nebylo málo, od půl páté si zahrála stará garda zásmuckých fotbalistů s fotbalisty z Ratboře, zápas skončil 4:2 pro hosty.

Odpoledne zakončila svou energickou hudbou skupina Lokomotiva pod vedením poutavého Petra Vondráčka. Načež se na pódium přiřítila mladá dívka s přezdívkou SharkaSs, která Zásmuky rozproudila svým rapem a obrovskou fantasií. Dokázala na místě vymýšlet text k písním na jakékoliv téma, které ji napovědělo publikum.

V tento moment se z laviček zvedli i návštěvníci, kterým tento styl hudby nic neříká. Dalo by se říct, že se tímto pořadatelé strefili do černého.

Avšak ještě větší bomba vybuchla s nástupem zpěváka Vojtka. Všichni zvedli ruce nahoru, ať už s foťáky či bez, a skákali. Vypadalo to skoro jako na nějakém hudebním festivalu. Přestože byl tohle vrchol programu, skupina Bumerang velmi pěkně navázala na zpěváka a roztančila nejvíce návštěvníků. Hrála až do půlnoci, kdy ji vystřídal DJ Zoli.

Z tichého nenápadného města Zásmuky se tak v sobotu stalo živé a neúnavné. Těšme se tedy na příští rok.

Tereza Křápová