Předjezdkyně Rusalka Radka Králová, která statečně absolvovala triatlon: jízdu na vodním kole, střelbu na válečky ve střelnici a vypití piva na ex.

Šerif výstřelem z pistole zahajoval závody v triatlonu, kovboj měl na starost střelnici, na kterou se vždy těší malí i velcí návštěvníci lipeckých akcí. Vodní kolo lipeckým každoročně zapůjčují organizátoři Neckyád v Polních Chrčicích, kde letos absolvovali již 30. ročník. Kdo jste v Chrčicích byl, víte, že je to velkolepá akce ve velkém stylu. Lipečáci pojali Neckyádu po svém, ale neméně úspěšně.

Počasí bylo dokonalé a perfektně sedlo na vodní řádění. Lipečtí hasiči prohnali stříkačku, která odvážlivce, kteří se vydali přes plovoucí lávku a zuby nehty drželi rovnováhu, spolehlivě shodila do vln, kde jen tak tak unikli spárům vodníka a jeho rodiny. Novinkou byla v Lipci i vodní skluzavka inspirována tou chrčickou.

„Děkujeme za nápad," usmívali se lipečtí organizátoři. Na skluzavce se proháněly děti ve člunu i na nafukovacích kruhách, dospělí na pytlích i jen tak po břiše či na zádech. Užívali si to všichni, legrace byla náramná.

Po veselém skotačení vždy vyhládne a v teplém počasí je třeba dodržovat pitný režim! Opět byla nachystána lorna plná lahodného masa, které jako obyčejně ihned zmizelo, výborné byly i klobásy. Zapít bylo možné několika druhy piv a jako každoročně pár soudků dovezl i koňský povoz s vozatajem Vlastníkem a klisnou Stelou, kteří poté vozili děti okružní jízdou po okolí.

Celý den provázela program příjemná hudba Tetovanky kapelníka Honzy Svobody. Po setmění zaburácel krásný ohňostroj, který ukončil neckyádu, nikoli však bujarou zábavu. Lipecká neckyáda se povedla díky obětavým organizátorům, příjemným hostům i nebi bez mráčků, tak se už dnes se Lipečtí těší na další ročník.